2010. augusztus 6.

Most kezdődött a balatoni szezon

Döntetlent játszott új csapatával, a Siófokkal a Videoton ellen Kecskés Tamás (képünkön), a labdarúgó első osztályú bajnokság nyitófordulójában. A szentesi születésű középpályás sokáig az MTK futballistája volt, többször kölcsönben szerepelt más együttesekben, idén azonban végleg klubot váltott. Célja, hogy rendszeres játéklehetőséget kapva bizonyítsa, neki és a Siófoknak is helye van a legjobbak között.

– Bravúrosnak számító 1–1-es döntetlennel kezdtek az elitcsapatnak számító Videotonnal szemben. Az NB I újoncaként nem is álmodhattak volna jobb rajtról…

– Az biztos, hogy nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, viszont bíztunk magunkban, a csapatunk egységében. Tudtuk, hogy ha az utolsó pillanatig küzdünk egymásáért, akkor bármi megtörténhet. Így is történt, vezetést szereztünk, helyzeteink is voltak, és egyenlített ugyan a Videoton, de ettől függetlenül örültünk az egy pontnak.

– Végleg különváltak az MTK és Kecskés Tamás útjai?

– Igen, most már nem kölcsönben, hanem véglegesen új csapathoz kerültem. Szerencsére sikerült megegyeznie a két egyesületnek, így igazolhattam a Balaton partjára. Az az igazság, hogy több lehetőség közül is választhattam, hiszen hívtak másik első osztályú klubok is, de én Siófokra szerettem volna menni, ami végül sikerült.

– Mire lehet képes a Siófok a legjobbak között?

– A másodosztályú bajnokságot nyert csapat magja együtt maradt, de természetesen érkeztek új labdarúgók is. A Vidi ellen a találkozó elején kissé nehezen lendültünk játékba, későn vettük fel igazán a ritmust, de megtaláltuk a helyes utat. Remélem ez így lesz a továbbiakban is, és a jó rajt kellő lendületet adhat a hasonló folytatáshoz. Célunk a bentma-radás, és az, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán. Ami engem illet, szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, és végre megmutatni, hogy mire is vagyok képes az NB I-ben.

– A Győrrel játszanak, nem lesz egyszerű a feladat.

– Nagyon régen nem kapott ki a Győr, ráadásul otthon szerepelnek ellenünk, így nyilván ott sem mi leszünk a favoritok. Szoros, masszív, zárt védekezésből igyekszünk lehetőség szerint minél eredményesebb támadásokat vezetni ellenük, hasonlóan, mint a Videoton ellen.

H. V.