2010. augusztus 6.

Újabb szakosztály szűnt meg…

Bali Imre és Staberecz MihályA jobb napokat megélt, sőt az NB I-ben többször bajnokságot nyert női futsal csapat megszűnése után újabb, minőségi NB II-es szakosztály megszűnéséről kaptunk hírt. Staberecz Mihály és Bali Imre hosszú évek tapasztalatát vitték át a Szegvári Teke Sportegyesületbe, ahol szuperliga mérkőzéseken segíthetik jó eredményhez a tavaly NB I-es bajnokságot nyert tekecsapatot. A jelenlegi helyzetről kérdeztük őket.

Staberecz Mihálytól megtudtuk: már régebben igazolt Szegvárra, ahol ezt a sportágat komolyan veszik – a település erejéhez képest – és támogatják. Nem dúskálnak anyagiakban, a többi szuperligás csapat költségvetésének a töredékéből élnek, de a versenyzés feltételei adottak. A nevezési díjat a tagdíjakból szedik össze, az utazáshoz az önkormányzat jelentősen hozzájárul. A pályahasználatot úgy oldják meg, hogy bérbe adják a pályát a megyében működő – hódmezővásárhelyi és földeáki – csapatoknak, így a saját bérleti díjukat ebből a pénzből biztosítják. A pálya épülete magántulajdonban van, a felszerelés, a berendezés az egyesületé. A környéken, de talán az Alföldön – a Szeged győztes csapatán kívül – nincs ilyen minőségű tekepálya. Sajnos, a szegvári csapat a bajnoki idény kezdetére egy kicsit megfogyatkozott. Az egyik játékos családi okokra hivatkozva abbahagyta a versenyzést. Ekkor került szóba az, hogy Bali Imrét – a Szentesi Vasutas SC Teke Szakosztályában játszott – leigazolják. Az utánpótlás-csapat nagyon szépen szerepelt, hiszen a negyedik helyen végeztek, megelőzve több nagymúltú csapat utánpótlását. Ki kell emelni Gulyás Tamást, aki nagyon tehetséges és fiatal kora ellenére nagyszerűen szerepel, az edzésmunkája is példamutató.

Bali Imre közel 15–16 éves tapasztalattal rendelkezik, a kézilabda után pártolt a tekéhez. Nagyon szomorú, hogy a volt szakosztálya ilyen helyzetbe került. Az őszi idénytől a szegvári egyesületet erősíti a vasutas tekézők játékosa. Sajnálatos, hogy a sokkal régebbi hagyományokkal rendelkező teke iránt megcsappant az érdeklődés. Most a bowling kezd népszerűbbé válni. De ez talán a világon mindenütt így van, hiszen az amatőröket is beszámítva talán a legnagyobb létszámú igazolt versenyző ebben a sportágban van, míg a teke jobbára Európára korlátozódik.

Staberecz Mihály a szegvári sportegyesület esélyeiről elmondta: céljuk a bentmaradás, hiszen a vetélytársak között Bajnokok Ligáját nyert csapatok vannak, akik magyar, román, szerb világbajnokokkal, ranglista vezetőkkel állnak fel.

Garai Sz. Imre