2010. augusztus 6.

Az idős emberek istápolója

Az Orgona és a Bem utca sarkán mondták el panaszaikat a lakók Ollainé EsztikénekOllai Istvánné független települési képviselő újra megméretteti magát a lakosság által. Azaz: ismét indul a helyhatósági választásokon. Ismerve habitusát, nem sokáig gondolkodott a dolgon. Bár korábban többször hangoztatta, befejezi az egészet a ruhagyűjtéssel és -osz-tással, a karácsonyi rendezvénnyel együtt. Persze, olyankor valaki vagy valakik úgymond megszólták, és ő úgy érezte, megsértették önérzetében. Innen hát a gyors reagálás: nincs tovább! Aztán még sűrűbben hallhattuk kijelentését, miszerint, amíg bírja erővel, egészséggel, addig végzi a dolgát.
Tizenhat év képviselői munka áll mögötte. Nem kevés! Sorolja, mit végzett és még mit szeretne elérni körzetében, amely most jóval nagyobb lett. Szól a kiépült csatornahálózatról, a kiséri városrészben és a Berekben megújult utakról, járdákról. A Farkas Antal utcai óvoda előtt új játszótér épült, az Árpád utcai óvodát pedig felújították. A Kurca-parton sétányt alakítottak ki, ami vonzóbbá tette a területet.

– A Bánomháti temető útját eddig mi, lakosok rendeztük, kétévente zúzott kővel fedtük le. A stációkat és a kispadokat összegyűjtött pénzből festettük le. Parkoló is épült a temetőhöz – mondja, majd áttér egy másik témára, az adományozásra. Tizenhat éve cseréli fel szabadidejét ruha- és bútorgyűjtésre – képviselőtársa, Pásztor Antal segíti a munkában –, amit azután szétosztanak a rászorulóknak minden hónap első szerdáján. Év végén immár tizenkettedik éve gálaműsort szervez, bevételéből, valamint az önkormányzat hozzájárulásából 220 család, továbbá az idősek klubjai és a hajléktalan szálló lakói kapnak csomagot. Tavasszal pedig virágot oszt városi akció keretében.

– Mindig igyekeztem segíteni az itt élő embereken, főként az egyedül élőkön, időseken. Sajnos ez a városrész nagyon vizes. Hogy más legyen, ebben is a lakosság érdekeit képviseltem. Az árkok, a mirhó rendbetétele továbbra is a feladatok között szerepel. A jövőben ezért is akarok dolgozni. Megköszönöm választóim, a város lakosságának a támogatását, hiszen tőlük is nagyon sok segítséget kaptam. Kérem, továbbra se engedjék el a kezem, és segítsenek! – mondja Ollainé.

Mint ismeretes, az október 3-i választások után kevesebb képviselő dolgozik majd az önkormányzatban. Így 10 egyéni képviselőt választhat a lakosság, és 4 képviselőt juttathat be listán. A polgármesterre külön szavazunk. A körzetek is megváltoztak. A volt 6-oshoz (ez volt Ollai Ist-vánné körzete) csatolták a Sáfrán M. utcát, a Kisér utcát végig, az Árpád utcát és a Nagyörvény utcát a Kötő utcától a Báthori utcáig végig. Lényegében a volt 5-ös és 6-os körzetet összevonták, így lett belőle 8-as. Hát ebben indul el a lakosság voksaiért Ollai Istvánné – továbbra is függetlenként.

Lovas József