2010. július 30.

Az alakulatnak van jövője

A 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél tett látogatást dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki szerint az alakulat jövője teljes mértékben biztosított. Az ezred a szaktárca első emberének fogadása mellett már készülődött, hiszen a héten indulnak az augusztus eleji kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.

A honvédelmi miniszter előbb az alakulat parancsnokával, Nyers József mérnök ezredessel és Farkas Sándor országgyűlési képviselővel egyeztetett, majd állománygyűlésen tájékoztatta a katonákat a honvédelem aktualitásairól, válaszolt a felmerülő kérdésekre és bemutatókon vett részt.

Dr. Hende Csaba elmondta: hivatalba lépése óta megismerte a szentesiek munkáját, a vezérkari főnök javaslatára ő emelte ezred rangra a nagy múltú alakulatot. Hangsúlyozta: az ezred jövője biztosított, hiszen az alakulat olyan kivételes képességekkel rendelkezik, melyek egyedülállók és nélkülözhetetlenek a magyar honvédségen belül, a búvár kiképzési, a hídépítő és a víztisztító képesség esetében is.

Az ezred katonái ezekről a képességekről legközelebb az augusztus eleji kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón tesznek tanúbizonyságot, melyen az alakulat 50 katonája vesz részt. A szükséges eszközöket a héten szállítják vasúton és közúton a repülőnapra, ahol a bemutató mellet 4 ponton csomagolják a vezetékes vizet a látogatók számára.

Cseh-Lakos