2010. július 30.

Kívül-belül megújult az óvoda

A nyarat, a strandolást idézték meg az óvodások a műsorralA Rákóczi utcai óvodában évtizedek óta gondot okozott, hogy az intézmény két épületben működött. Az egyik épületből a másikba csak a szabadban lehetett átjutni. A régi melegítő konyha a melléképületben volt, így az edényeket és az ételt az udvaron hordták át a dajka nénik a főépületbe. Télen a hidegből bekerült tányérok, poharak olykor elcsattantak a meleg konyhában. Az eddig működő melegítő konyha sok esetben nem felelt meg a hatóságok által előírt követelmények, ezért a jelenlegi módon történő ellátást meg kellett szüntetni.

A munkálatok befejeződtek, a hivatalos átadás július 26-án megtörtént. Geréné Dunaháti-Vas Márta vezető óvónő örömének adott hangot és elmondta, az ünnepségre érkező gyerekek is rácsodálkoztak a megújult épületrészre. Az apróságok ellátása zökkenőmentessé vált, az ételszállítás sokkal könnyebb lett. Az új konyha a 21. század minden követelményének megfelel.

Az intézményben az elmúlt évben megújultak a csoportszobák, kijavították a tetőszerkezetet és megszépült a külső homlokzat is. Idén a bővítés mellett a belső homlokzatot és az udvart tették rendbe. A beruházás összesen 32 millió forintból, részben támogatásból, részben önkormányzati ráfordításból jött létre.

A tettes mindig visszatér a helyszínre, kezdte gondolatait Szirbik Imre polgármester, hiszen annak idején, huszonéves fiatalemberként az óvoda megnyitásakor avató beszédet mondott. Most, a megszépült épületben optimálisabb körülmények között folyhat az oktató-nevelő munka. Úgy véli, a következő önkormányzati ciklus fontos feladatai közé tartozik majd a felújítási programból kimaradt három óvoda helyzetének a rendezése.

K. E.