2010. július 23.

Súlyos baleset a kertészetben

Személyi sérüléssel járó munkahelyi baleset történt Szentes egyik kertészeti telepén hétfőn. A kertészetben egy nyitott traktorhoz kapcsolt pótkocsira pakoltak földet egy rakodó kisgéppel, amikor a rögzítetlen traktor váratlanul megindult hátrafelé.

A rakodógép lebillent az útról, a rakodókanál pedig, a benne lévő földdel, rázuhant a traktorülésben lévő férfira. A dolgozót súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai a Munkaügyi Főfelügyelőség bevonásával, közigazgatási eljárás keretében kezdték meg az ügy kivizsgálását, azt, hogy terhel-e valakit büntetőjogi felelősség a baleset bekövetkezéséért.

Az elmúlt héten fogták el a nyomozók azokat a tolvajokat, akik a Kurcán átkelve jutottak be a ligeti strand területére, ahol az ott fürdőzők őrizetlenül hagyott értékeit fosztogatták. Az elfogott tolvajok hat esetet ismertek el, de további strandi lopások várnak még felderítésre. Fontos, hogy az uszodába ne vigyenek a fürdőzők vágyók komolyabb értékeket. Például a laptop, a GPS, több mobiltelefon, több tízezer forint nem feltétlenül szükséges az úszáshoz. Ha már úgy alakult, hogy ezek a tárgyak ott vannak, akkor ne hagyják őrizetlenül.

Verekedéshez riasztották a rendőröket a szentesi gyermekotthonba az elmúlt hétvégén. Egy ott lakó fiatal lány, és egy másik, más településen, szintén gyermekotthonban lakó fiatalkorú fiú között alakult ki nézeteltérés. A lány már nem szerette volna folytatni kapcsolatát a fiatalemberrel, aki ezért bántalmazta őt. Azt, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett a megvert lány, további orvosi vizsgálat állapítja majd meg. A fiatalkorú fiú ellen ezen az ominózus hétvégén többször is rendőri intézkedésre került sor, ráadásul az éjszaka folyamán, az intézmény falán felmászva szeretett volna bejutni a gyermekotthonba, ám leesett a falról, így orvost kellett hívni, hogy ellássák sérüléseit. Mindezektől függetlenül garázdaság miatt folyik eljárás ellene.

Egy idős, súlyosan mozgássérült férfi lakásába ment be ismeretlen nő néhány nappal ezelőtt, majd kihasználva a férfi nehézkes mozgását, bejárta a lakást, és 43 ezer forint készpénzt ellopva távozott a házból. Amikor a férfi a szomszédban lakó rokonoknak elmesélte a történteket, azok jelzőcsengőt szereltetek fel a lakásba, felkészülvén egy esetleges hasonló esetre. Sokáig nem is kellett várni, másnap ugyanaz a nő jelent meg a házban, ekkor a csengővel a házigazda azonnal jelzett, az átsiető rokonok pedig elfogták a behatolót. Érdekesség, hogy szintén ez a tolvaj volt az, aki még februárban, hasonló körülmények között bukott le egy jelzőcsengőnek köszönhetően.

H. V.