2010. július 23.

Koncz jobb idényre számít

Javában készül a 2010/ 2011-es bajnoki szezonra a Kecskeméti TE-Ereco labdarúgócsapatával Koncz Zsolt. A szentesi labdarúgót még egyesztendős szerződés köti a klubhoz, és fel sem merült, hogy esetleg távozna a kecskeméti együttestől. Meglátása szerint jobb és eredményesebb csapatuk lehet, mint amilyen tavaly volt.

– Jövő hétvégén az MTK ellen kezdik a szezont. Hogy állnak a felkészüléssel?

– A nyári alapozásunk célegyenesbe érkezett, sorra játsszuk az edzőmérkőzéseket, ezen a héten is lesz két találkozó, amelyen begyakorolhatjuk a saját játékunkat.

– Szóba sem került, hogy távozna a klubtól?

– Szerencsére nem, úgy érzem, hogy az előző szezon utolsó három fordulójában nyújtott teljesítményemmel sikerült visszaverekednem magam a kezdőcsapat közelébe. Még egyéves szerződésem van, jól érzem magam Kecskeméten, a társaság is remek, és ami a legfontosabb, hogy a tavalyi mag együtt maradt, egyedül Montvai Tibor távozott az alapemberek közül.

– Érkeztek viszont új játékosok, köztük a sokak által kissé önfejűnek tartott Tököli Attila…

Tököli egy állandóan, minden körülmények között nyerni akaró labdarúgó, aki a stílusa miatt sokaknak nehéz esetnek tűnik, de a pályán, és azon kívül is nagyon jó arc. Úgy érzem, hogy emberileg és szakmailag is erősödtünk vele. Valóban érkeztek új labdarúgók, gyakorlatilag minden posztra akad két ember, így egészséges versenyszellem alakulhat ki a csapaton belül a kezdők közé kerülésért. Az biztos, hogy annak, aki a kezdőbe szeretne kerülni, edzéseken és mérkőzéseken is a maximumot kell nyújtania.

– Júniusban a tizedik helyen végeztek a bajnokságban, mire lehetnek képesek a mostani idényben?

– Ha szervezett, fegyelmezett, egységes csapatjátékot tudunk nyújtani végig az esztendő folyamán, akkor jó évünk lehet. Sorsdöntő lehet az első három forduló, amelyben először az MTK-hoz látogatunk, később a Ferencvárost fogadjuk, majd Debrecenbe utazunk. Nem a legkönnyebb a szezonkezdetünk, de úgy érzem, bármi előfordulhat ezeken a mérkőzéseken, és ha jól jönnénk ki ezekből az összecsapásokból, akkor az kellő lendületet adhatna a továbbiakhoz.

– Mennyire követi figyelemmel a szentesi labdarúgóélet történéseit?

– Gyakorlatilag naprakész vagyok. Roppant mód sajnálom, hogy a szentesi labdarúgás színvonala idáig sülylyedt. Remélem, minél előbb kijut a mostani válságos állapotából, ami a Szentesen futballozó gyermekek százai szempontjából is nagyon fontos lenne.

H. V.