2010. július 23.

Nyáron is éleslátás az Optic World-ben

Mára eljutottunk odáig a környezetszennyezés miatt, hogy nagyon magas az UV-sugárzás, sok káros hatás éri szemünket és bőrünket. Ez ellen mindenképpen védekezni kell.

Már évek óta megfigyelhető, hogy egyre nagyobbak a napszemüvegek, ami nem véletlen, és nem csak a divathullámoknak köszönhető, bár tény, hogy a '80-as évek divatját éljük napjainkban, magyarázza Domján Ilona, az Optic World üzletvezetője. A nagyméretű és az ívelt napszemüvegek teljesen körbezárnak, így a szem környéki érzékeny bőrt is védik. A magasabb árkategóriájú darabok még jobban védenek, s kényelmesebb viseletet is biztosítanak, alapanyaguk, kidolgozottságuk révén.

A Kossuth tér 5. alatt, a Café Pano mellett található optikai szalonban rendelkezésükre áll UV-mérő készülék. – Ez azt jelenti, hogy ha behoznak egy napszemüveget, méréssel meg tudjuk állapítani, biztonságos-e. Amennyiben nem, a vevő máris szétnézhet az üzletben, választhat másikat, tájékoztat Domján Ilona, aki az új akcióikról is beszámolt. Elkezdődött a nyári vásár, minden napszemüvegre 20 százalék kedvezményt tudnak biztosítani. Ha pedig a vevő elcsábul, és több darabot szeretne, annak két szemüveg megvásárlása esetén a harmadikat ajándékba adják.

A legkedvezőbb árfekvésű márkákra is vonatkozik az ajánlat, a Retro, Persona, Polaroid, Harley Davidson a kezdő kategóriák, ezek már 6 ezer forinttól indulnak, egészen a 100 ezer forint feletti Christian Dior, Chanell napszemüvegekig terjed az Optic World kínálata.

A gyártók azokra is gondolnak, akik hagyományos utcai szemüveget viselnek. Nyáron ők készíttethetnek dioptriás napszemüveget. Az üzletben extravagáns, optikai keretekben, megfelelő dioptriával, több színben vállalják olyan napszemüvegek elkészítését, mellyel a vevők éleslátása is biztosítva van. Domján Ilona a Hoya lencséket ajánlja, nagyon sok divatszínben, tükröződésmenetesítő réteggel is.

Másik akciójukban a John-son and Johnson és a CIBA Vision kontaktlencséit lehet most ingyenesen kipróbálni, akár ingyenes szemvizsgálattal, dr. Gyovai Judit szemész-kontaktológus szak-orvos keddi és csütörtöki vizsgálatain. Aki kontaktlencsével felváltva hord szemüveget, annak a teljes szabadságot adja ez a lehetőség.

A divattervezőként is jól ismert Ilona újabb sikeres divatbemutatón vonultatta fel a szalon napszemüvegmárkáit modelljeinek segítségével. A Strandszépe-versenyen inkább a magasabb kategóriájú darabokat mutatták be, ezzel együtt könynyed, fiatalos lendületet próbáltak megjeleníteni, a sportostól a nagyon elegánsig. Az Elene Couture divatcég vezetője saját ruhakollekcióját is kifutóra viszi hamarosan: a modellek a strandon már előrevetítették, mi várható augusztus 14-én a megyeháza udvarán. Izgalmas lesz, a divatshow címe, a Haute Noire kifejezés feketeséget jelent. Ami elárulható róla: köze lesz az éjszakához, a titokzatossághoz, s a fekete szimbolikája megjelenik az eleganciában is.