2010. július 23.

Úszó színpadon koronáztak

Úgy tűnik, divat lett mostanában városunkban szépségversenyeket rendezni, s a csinos lányok közül a legbátrabbak ezeket a lehetőségeket ki is használják. Múlt szombaton a Szentesi Üdülőközpontban állítottak fel színpadot, méghozzá – ha már strandon voltunk – annak is egy vízen lebegő változatát a 210-es medencében, ezen mutatkoztak be az első ízben rendezett Strandszépe-verseny indulói. A felhívásra, miszerint, aki elmúlt tizenhat éves, de még nincs harminc, és szépnek tartja magát, vagy mások őt, huszonheten jelentkeztek. Helybeli és csongrádi szépségek mellett érkeztek Nagykőrösről, Kunszentmártonból is mutatós lányok.

A döntőbe beválasztott tíz versenyző előbb fürdőruhában vonult a zsűri, Szatmári-Nagy Szilvia tánctanár, Domján Ilona divattervező, stílustanácsadó, Mészárosné Osztás Mária masszőr, holisztikus testkezelő, Tari Györgyi modell-színész, Végh Mátyás fotós, casting director és Csorba Gyula stúdióvezető elé. A bemutatkozó interjúkból kiderült: fontos szerepet játszik életükben a sport, de a tanulás is, akadt, aki szőni tanul, de olyan is, aki adóbehajtással foglalkozik.

A Bocskay István műsorvezető társaként a verseny házasszonyi teendőit ellátó Nemes Krisztinához időnként odajöttek tanácsért a versenyzők. Nem véletlenül, hiszen a szentesi nő rutinos a szépségversenyek világában: Miss Balaton, Miss Hungary, Tőserdő Szépe, Kiskunmajsa Szépe, Tisza-tó Szépe, Velencei-tó Tündére – ezeken mérettette meg magát, néhányat meg is nyert. A szépségiparnak hátat fordított, jelenleg energiaitalok gasztronómiai fejlesztő képviselője, s csak a szentesi felkérés miatt tért vissza. Bár Krisztina szerint 2-3 lány megállhatja a helyét más szépségversenyeken is, senkire sem tekintett irigységgel, azt mondja, elérte az életben, amit akart. Nem titok, hogy csodaszép húga már a nyomdokaiba lépett. Krisztina azt mondja, Viktória az ő közreműködése miatt nem akart most ide benevezni, talán majd jövőre.

Színes műsorszámok, divatbemutató, látványos búvár fényshow is szórakoztatta a közönséget. Sötétedés után nyári ruhában, egy-egy szál rózsával léptek színpadra a versenyzők. A lányok maguk választották ki a ruhákat, s bizony, nem mindenki tette ezt előnyére. A zsűri ezúttal is személyre szólóan tanácsolt, biztatott, dicsért. Majd ítélt. Strandszépének Markó Ágnest választották, másodiknak Pap Szandrát, a szentesi lányok mögött harmadik lett a csongrádi Szilaj Varga Nóra. Verbó Ákos romantikus dallal köszöntötte őket. A legszebbnek talált lányok számos nyereménnyel gazdagodtak, a koronát is megtarthatják, a győztesről fővárosi modellcég készít portfóliót. Nem is meglepetés, hogy Ágit az idei második megnyert szépségversenye után egyre inkább foglalkoztatja a szépségipar. Mint a huszonhárom éves, standard táncokban magyar bajnoki dobogós nő elmondta, maga is úgy gondolja, mozgáskultúrájának köszönheti, hogy nyert. Erre a versenyre komolyan készült, de a vetélytársak láttán már azt gondolta, nem lesz egyszerű győzni. Ezen az éjszakán mindenesetre valóban királynői fogadtatás várt rájuk.

D. J.