2010. július 2.

Az év teniszversenye Szentesen

A 12 éves győztes páros: Mészáros Lotti és Szőke NóraA Szentesi Tenisz Klub idén – 26 év után újra – Szentesen rendezhette meg az országos korosztályos vidékbajnokságot. Kiváló névadó szponzort is találtak, a Fontana Credit Takarékszövetkezet állt az esemény mellé. Dr. Lakos Sándorné Olga néni, a szentesi tenisz megalapítójának özvegye mondta a verseny megnyitója előtt, hogy ez már a hetedik vidékbajnokság, amit városunkban rendeztek meg.

Mészáros Zoltán klubelnök sportdiplomáciai sikernek tekinti, hogy a rendezvényt személyesen megtisztelte Nagy Tünde, a Magyar Tenisz Szövetség elnök asszonya, valamint az utánpótlás válogatott szakági igazgatója, Papp Sándor is. Mindketten elismerően szóltak a versenyről, annak színvonaláról, a szervezésről. Az eseményre közel 312 versenyző nevezett, mint hallottuk, valamennyien jól érezték magukat Szentesen, a szponzorok, a támogatók jóvoltából belépőt kaptak a strandra, kedvezményesen étkezhettek a Liget étteremben, külön programokat rendeztek a számukra.

A 16 éves ezüstérmesek: Korom Tamás, Fricska Martin, és páros bajnokok: Virág Máté és Ajkay NorbertA versenyzők kiváló minőségű pályákon játszhattak, bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, de szerencse a fedett pályáknak, a két sátorban folyamatos volt a verseny. A szép számú közönség kiélezett mérkőzéseket láthatott. Ami teniszezőink szereplését illeti, hazai pályán talán egy kicsit lámpalázasak voltak a gyerekek, ha egyéniben nem is, csapatban és párosban kiváló eredményeket értek el. Virág Máté párosban, Ajkay Norbert jó barátjával (Gellért TK) vidékbajnok lett, miként Mészáros Lotti a 12 évesek között Szőke Nórával (Mosonmagyaróvár) az oldalán. A fiúk versenyében párosban Korom Tamás Fricska Martinnal ezüstkupát nyert, illetve a fiú 16-os csapat szintén ezüstérmes lett. Az egyesületek közötti sportversenyben a Szentesi Tenisz Klub – közel 30 egyesület közül – az ötödik legjobb eredményt hozta.

– Úgy gondolom, az a hagyomány, amit az elődök teremtettek meg, sikerült folytatni. Nagyon fontos, hogy a versenyen bejelentésre került az a kezdeményezésünk, melyet a Szentesi Kinizsi tenisz szakosztályával közösen fogalmaztunk meg. A pályát dr. Lakos Sándorról, a szentesi tenisz megalapítójáról nevezzük el. Minden utód jó szívvel emlékezhet Sanyi bácsira – mondta el lapunknak Mészáros Zoltán.

Mint ismeretes, az önkormányzat június 25-i ülésén a kérelmet elfogadta a testület.

(lovas)