2010. július 2.

Új elnök, új vezetőedző

Molnár Zoltán (képünkön) személyében új elnöke van a Szentesi Vízilabda Klubnak. A Hungerit Zrt. képviseletében évekig elnökségi tagként, majd alelnökként dolgozó Molnár Zoltán egy esztendő elteltével akkor lenne elégedett a munkájával, ha anyagilag stabilizálni tudnák a klubot, minden játékosuknak időben fizetnének, a szakmai munka pedig eredményes és sikeres lenne valamennyi korosztály szintjén.

– Nem túl hálás feladat ilyen gazdasági helyzetben egy sportklub elnökének lenni, ön mégis igent mondott a felkérésre. Miért?

– Elnökségi tagként évek óta segítem a Szentesi VK irányítását, most felkértek, hogy a klub elnökeként számítanának a munkámra, és ennek a felkérésnek igyekszem maximálisan eleget tenni.

– Az első komoly döntésekben már ön is részt vett, Tóth László lett a férfi felnőtt csapat vezetőedzője, ugyanakkor élénk volt a játékos-mozgás is a csapatoknál.

– Tóth Lászlóval hosszú tárgyalási folyamat végén került sor a kétesztendős szerződés aláírására. Ahhoz, hogy az új vezetőedző hozzánk kerüljön, nagy segítségünkre volt dr. Dömsödi József és az általa vezetett Szentes Vízilabdázásáért 2006 Alapítvány, amely anyagilag járul hozzá az egykori sokszoros válogatott játékos Szentesre szerződéséhez. Dr. Dömsödi József munkáját ezúton is szeretném megköszönni, hiszen személyesen is és az alapítványon keresztül is rengeteget segít a klub munkájában, működésében. Örömteli, hogy Zantleitner Krisztinával, a női felnőtt együttes vezetőedzőjével is két esztendőre szóló megállapodást tudunk tető alá hozni. Ami a játékosokat illeti, távozik a férfi felnőtt együttestől Torday Árpád, Szabó Tamás és Jaksa Márk, érkezik ugyanakkor Németh Dániel és Józsa Tibor Szolnokról.

A hölgyeknél Árkossy Lilla Szegedre igazolt, Tóth Andrea és Kertes Anna külföldre készül. Takács Orsolya jelenleg a Világliga küzdelmein vesz részt a nemzeti együttessel az Egyesült Államokban, hazaérkezése után minden bizonnyal vele is szerződést hosszabbítunk. Az, hogy kik lesznek a korosztályos csapatok edzői, szintén eldőlt, Pengő Lászlót pedig a fiú és lány csapatokat felügyelő szakmai igazgatónak neveztük ki. Feladata lesz a különböző korosztályok munkájának összehangolása.

– Komoly anyagi gondokról lehetett hallani a férfi csapat háza tájáról, ennek tükrében hogy tudnak bárkinek is biztos juttatást ígérni?

– Legfontosabb feladatomnak tartom, hogy a klub, és ezen belül a csapatok anyagi helyzete stabil legyen. Nem szeretnénk abba a hibába esni, mint az előző szezon utolsó hónapjaiban, hogy ne tudjunk fizetni a játékosoknak. Jelenleg is vannak még hátralévő tartozásaink, de azon vagyunk, hogy ezeket rövid határidőn belül kiegyenlítsük. Az elnökség valamennyi tagja és a segítőink is törekszenek a biztos anyagi háttérre. A Bodrogi Bau-t még egyéves szerződés köti a férfi felnőtt csapathoz, a szerződésben meghatározottaknak eddig mindig pontosan eleget tettek, hátralékuk nincs, a pénzügyi nehézségeink nem amiatt voltak, hogy a Bodrogi Bau nem fizetett volna. A pénzügyi részen felül is támogatnak minket, többek között a konditerem felújításában is részt vettek, amiért köszönettel tartozunk nekik.

– A hölgyek nagyszerűen szerepeltek, ezüstérmesek lettek, a férfiak viszont minden idők egyik leggyengébb eredményével zárták a szezont. Milyen helyezéssel lenne elégedett 2011 májusában?

– Konkrét helyezéseket nem fogalmaznék meg, de szeretném, hogy női csapatunk hasonlóan sikeres szezont zárjon, mint amilyen az idei volt, míg a férfiaktól azt várom, hogy Tóth László vezetésével a közönség által szerethető, hosszú távon a honi mezőnyben középcsapatnak számító alakulat jönne létre. Azt is tudni kell ugyanakkor, hogy sokkal komolyabb költségvetésű klubokkal kell felvennünk a versenyt, de állunk a feladat elé, hiszen az idei 11. hely sem minket, sem a szurkolóinkat nem tette boldoggá.

H. V.