2010. július 2.

A sztepptánc élménye

Komoly érdeklődés várta és kísérte a szentesi színpadon először látható különlegességet, Catherine Gallaghert és tánccsoportját, az Irish Dance Experience-t a sportcsarnokban. Kétórás műsorában az ír nemzeti sztepptánc- és többszörös világbajnok a műfaj nagy elődeinek nyomdokaiban új színfoltot képviselt.

Ismét hazánkban turnézott, és múlt héten Szentesre is eljutott Catherine Gallg-her, aki hazánkban negyven sikeres fellépésen van már túl. Az előadó nyilatkozataiban elismeri Michael Flatley és társai sikereit, de ő egy új vonalat képvisel. Műsorában nem a kelta hagyományokhoz nyúl vissza, hanem egyéni látásmódot visz a sztepptáncba. Közel húsz fős csoportjával a gyönyörű táncosnő elbűvölte a helyi közönséget is. A hihetetlenül szapora cipőkopogás azt az ír muzsikát kísérte, amelybe az is beleszeretett ezen az estén, aki eddig esetleg csak meghallgatta, a sztepptáncra pedig valami furcsa angolszász rítusként tekintett.

Autentikus ír zenéjével egy igen szimpatikus együttes szórakoztatta a közönséget, amíg a tánckar átöltözött, és felkészült a következő műsorszámra, de a táncosokkal közös zenei produkciókat is élvezhetett a publikum. Catherine többször szólót is táncolt, s ekkor is királynőként tündökölt. A dobos szólójába pedig bátran beszálltak a nézők is, tenyerükkel könnyen felvéve a csábító ritmust. A magyar publikumnak kedvezett a táncosnő, amikor műsorát összeállította. Különösen akkor, amikor a szünet utáni részben előkerültek a klasszikusok. A szentesi közönség is értékelte, hogy a Monti csárdást vagy Brahms Magyar táncát szteppcipők ritmikus kopogásában hallhatta. Bár fotózni a show ideje alatt nem lehetett, a műsor utáni dedikáláson már szabadon lehetett fényképez-kedni az est bájos főszereplőjével, néhányan éltek is a lehetőséggel.

Darók József