2010. június 25.

Újabb beruházás a város peremén

Tisztelt Szentesi Lakosok!

A felsőpárti és nagyhegyi városrészek lakóinak régi vágya a Nagyhegyszéli út kiszélesítése és burkolatának felújítása. Ez az út nem csak az ott lakók kényelmét, hanem a külterületen gazdálkodók jobb közlekedését is szolgálja.

A város vezetése ez év tavaszán megkezdte a régi kérés teljesítését. A munka magában foglalja a korszerű közvilágítás kiépítését, az út szélesítését és megemelt teherbírású burkolat kialakítását, valamint második ütemben a kerékpárút megvalósítását is. A napokban szeretnénk az út építését megkezdeni. A kivitelezési munkákat a Duna Aszfalt Kft. július 6-án kezdi meg és a tervek szerint szeptemberben fejezi be, ha az időjárás lehetővé teszi.

A munkavégzés két ütemben zajlik:

– első ütemben a nagyhegyi fénysorompó és a Garázs dűlő között zárjuk le a Nagyhegyszéli utat, így a Garázs dűlő a Szarvasi út felől lesz megközelíthető;

– második ütemben a Garázs dűlő a nagyhegyi fénysorompó felől lesz elérhető.

Az érintett ingatlanokhoz 7–17 óra között nem lehet majd behajtani járművel, de a közszolgáltató cégek, mentő, tűzoltó bejutását folyamatosan biztosítjuk.

A csomópont építése idején előfordulhat, hogy ott tartósabb lezárást kell biztosítani, hiszen a beépített anyagoknak meg kell szilárdulniuk. Kérjük a tulajdonosokat, hogy az építés ideje alatt gépjárművükkel reggel 7 óráig és este 17 óra után álljanak ki az ingatlanról.

Kérjük azokat a gépjárművel közlekedőket, akik átmenő forgalom céljára használják a Nagyhegyszéli utat, hogy az építkezés ideje alatt kerüljék el ezt az útszakaszt. Továbbá tájékoztatjuk a lakosokat, hogy az út szélesítésével egy időben a csapadékvíz-elvezető rendszer is átalakításra kerül. Az árkok egy része fedett lesz, a megmaradó nyílt medrű árkok fenékburkolása is elkészül. A munkavégzés során a hely hiánya miatt sok fa és bokor esik áldozatul. Azokat a növényeket, amelyeket a lakosok meg szeretnének menteni, július 4-ig szedjék fel és telepítsék át. Ezzel kapcsolatban kérjék a városi főkertész segítségét. A kivitelezés befejezése után az önkormányzat sövénysort telepít, ezzel biztosítva az egységes utcakép kialakítását.

A munkában résztvevők elérhetőségei:

Szentes Város Önkormányzata nevében: Cseuz András Csaba főtanácsos és Baloghné Berezvai Csilla főkertész, telefon: 63/510-300. Duna Aszfalt Kft. nevében: Ferenczi Sándor építésvezető, mobil: 30/626-6569. Usztru-nul Építőipari Mérnöki Kft. nevében: Usztrunul Károly műszaki ellenőr, mobil: 30/514-6884.

Kérjük a Tisztelt Lakosság megértését az építés ideje alatt. Reméljük, a néhány hónapos kényelmetlenségért méltó kárpótlás lesz valamennyiünk számára az elkészülő út. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tisztelettel

Szirbik Imre
Szentes város polgármestere