2010. június 25.

Nyárkezdés a Nagyhegyen

A közönség jól szórakozott a színpadi programokonNéhány év szünet után újra megrendezték a felsőpárti, nagyhegyi és hékédi lakosok számára a Nagyhegyi Nyári Napok rendezvénysorozatot június 18–19-én.

Makra Zoltán, a Szentesi Vasutas SC elnöke nagyon örült, hogy a sporttelep első nagy rendezvényére sor kerülhetett. Egy jótékonysági akciót is lebonyolítottak, gyűjtést rendeztek az árvízkárosultak javára. A befolyt pénzt elküldték a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára.

A szervezők nagy bánatára egész héten esett, így nem sok jóval kecsegtetett a péntek este, amikor szalonnasütéssel és tábortűzzel indult a program. Sajnos a Harley Davidson találkozó elmaradt, de akik ott voltak, a Gazsó-Szűcs duó zenéjén és a tűzzsonglőrök produkcióján jól szórakoztak. A bográcsban rotyogó babgulyásnak is nagy sikere volt.

Másnap, ragyogó napsütésben, szombaton reggel zenés, fúvószenekari ébresztővel indultak be az események. Nagyon sokan meglepődtek, hiszen ezen a környéken ilyen ébresztővel nem igen találkoztak.

Tíz órakor jelentkeztek a bográcsfőző versenyre a nevezők. Kategória nem volt meghatározva, így a marhalábszártól a halászlén, a körömpörköltön át a nyúlpörköltig volt választék. Dömsödi Imre mesterszakács, a zsűri elnöke, a végén nagyon nehéz helyzetben volt, hiszen mindegyik étel ízletes volt és szakszerűen készítették el. A végső sorrendet így nem is az étel minősége, hanem a tálalás közötti különbség döntötte el.

A délelőtt a sportprogramoké volt. Tenisz, kispályás labdarúgás és biliárd sportágakban avattak győzteseket, de bemutatták a játék szépségeit a lábteniszezők is. Délután már a különböző technikai bemutatóké volt a pálya. A tűzoltók óriási sikert arattak a létrás kocsijukkal. Több tucat ember várt a sorára, hogy a magasból is megnézze Szentest. A rendőrség autói mellett a szolgálati kutya bemutatót figyelte a közönség. Egész nap ki lehetett próbálni az ugráló-várat vagy a középkori fegyvereket. A gokartok nagyon népszerűek voltak, de volt pónilovagolás és arcfestés is.

Kiemelkedő program volt a Vasúttörténeti Alapítvány gépészeti gyűjteményének megtekintése. Meg lehetett nézni az igazi mozdonyokat is, és az érdeklődők kipróbálhatták a terepasztalon a vasútmodelleket is. A Wing Tsun Kung Fu harcművészeti bemutató után sok-sok gyerek próbálgatta a füvön a fogásokat, nagyokat nevetve, amikor egy-egy náluk nagyobbat a földre tudtak vinni. A Damjanich iskola 5. C osztálya Csókkirály címmel tartott bemutatót, óriási sikerrel. A színpadon ez után Zöldi Lászlóné tekerőlanton adott elő környékbeli és tiszai dalokat. A Szerbiából érkezett vendégek szerb népdalokat énekeltek, gyönyörű népviseletben. A nagymágocsi asszonykórus tambura kísérettel magyar népdalokkal, nótákkal szórakoztatta a szépszámú közönséget, a Bolero TSK versenytáncosai és a Szilver TSE utánpótlás táncosai fergeteges bemutatót tartottak.

Az esti szórakoztató programot Ágoston Anita éneke és Juhász Theodóra tánca indította, majd egy új banda, a Hunyadiak Örökében rock együttes mutatkozott be. Az esti hangulatfelelős szombaton az újjászervezett Fuvi Band volt, akiket a végén a közönség alig akart elengedni.

Kép és szöveg:
GSZI