2010. június 11.

Rablók, zsarolók

Rablás miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, tudtuk meg a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Az elkövető hétfőn, az esti órákban másodmagával támadott meg egy 15 esztendős fiút, akit bántalmaztak és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak és elvették a fiú értékeit. Az eset a Vásárhelyi út közelében történt, a rendőrség keresi a bántalmazókat.

Nagyhegyen és Alsóréten is szivattyúkat loptak a tolvajok. A kiskerttulajdonosoknak érdemes figyelniük értékeikre!

200 méternyi vezetéket vittek el a tolvajok az egyik Vásárhelyi úti ingatlanból, a nyomozók még keresik az elkövetőket.

Kedden hajnalban jelent meg volt felesége lakásánál egy szentesi férfi, ahová erőszakkal szeretett volna bejutni. A volt férj ellen magánlaksértés bűntette miatt indult eljárás. Sőt, mivel erőszakkal és éjjel követte el a bűncselekményt, akár öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Zsarolás miatt folyik nyomozás egy szentesi fiatal ellen. Egyik ismerősét arra akarta kényszeríteni, hogy fizessen neki, ha a jövőben nem szeretne verésben részesülni. Mivel a megzsarolt fiú nem tudott fizetni, ezért a fiatalember bántalmazta, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. A verés után a sértett 10 ezer forintot átadott zsarolójának, aki ezen vérszemet kapott: elvette a fiú ruháit, és cserébe ezért is pénzt szeretett volna látni. Ennél tovább azonban nem jutott, mert az értesített rendőrök "lekapcsolták".

Közlekedésrendészeti akciót tartanak az utakon a rendőrség munkatársai június 10-e és 12-e között, melynek célja az ittas, illetve a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése.

H. V.