2010. június 11.

Vízilabda utánpótlás - ifjúságiak, fiúk

Vass Sándor edző, Busi Dániel, Csuka Bernát, Dombovári Márk, Nagy Márton, Szabó Zoltán, Kadnár Rezső, Soós Bence, Csák Máté, Berki András edző, Fojtyik Gábor, Tonnes Nándor, Lakics Balázs, Bod Bence, Kádár József, Sándor Máté, Nacsev MitkóBerki András, a csapat edzője az elmúlt hetekben sajnos nem tudott a kispadra ülni. Egészségi állapotában változás történt és orvosai tanácsára egy időre fel kell hagyni az edzősködéssel. A csapat egész évi teljesítményével elégedett, bár vannak mérkőzések, ahol egy kis szerencsével talán eredményesebbek is lehettek volna.

Néhány mérkőzésre a klub felkérte Vass Sándort, hogy segítsen a csapat mellett, amit ő meg is tett. A Pécs elleni mérkőzésen most végre az az eredmény született, amit vártak, hiszen ősszel egy kicsit elkapkodták a játékot. Bár a bajnokság szempontjából ez a mérkőzés nem sokat számított, de a fiúk önbizalmának mindenképpen jót tett. A játékosok közül Fojtyikkal, a kapuban volt elégedett. Véleménye szerint nagyon sokat fejlődött az elmúlt évben. A többiek meg azt hozták, amit ma egy 18 éves ifjúnak hoznia kell. Sőt már van olyan játékosa is, aki a felnőtt csapatban is szerepelt. A csapat szempontjából most több változás is bekövetkezik, hiszen néhányan - felsőfokú tanulmányaik miatt - elmennek a városból. Ilyenkor talán egy kis keserűség is van az edzőkben, hiszen egy-egy gyerekben benne van 6-8 évi munka. Amikor elmegy innen, akkor az igazi gyümölcsöt, a sikert, már más aratja le.

Vass Sándor egy külföldi szerződéssel a tarsolyában nagy örömmel vállalta, hogy a hosszú hónapok tétlensége után újból a vízilabdával foglalkozhat. Az meg különösen öröm a számára, hogy gyerekekkel van, hiszen Katarban, ahova készül, szintén ilyen feladatokra számít. Ott 14-15 éves gyerekkel kell elkezdeni, az alapoknál. Most a Péccsel játszottak egy presztizs - és győzelemmel végződő - mérkőzést, amiben a legnagyobb eredménynek azt tartotta, hogy a gyerekek nem egymás hibáit keresték, hanem megpróbáltak egymásért hajtani, küzdeni. Korábban előfordult, hogy egymást okolták. Sikerült mostanra megértetni velük, hogy ez egy csapat sport, itt mindenki azért van, hogy a csapat eredményes legyen. Ehhez mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtania. Ha valaki ennek ellenére hibázik, akkor segíteni kell, nem pedig veszekedni, vagy mutogatni. Ezért mondhatjuk a sportról, hogy kitűnő jellemformáló szerepe van. Ha a gyerekek ezt most megértették, akkor ez a néhány mérkőzés egy életre szóló tapasztalatot jelentett.

Garai Sz. Imre