2010. június 11.

A hátán vitte a csapatot

Takács Orsolya (jobbról) Zantleitner Krisztina edzővelTavaly nyáron igazolt a Hungerit-MetalCom női vízilabda együtteséhez Takács Orsolya, akit a vezetők nem titkoltan azzal a szándékkal csábítottak Szentesre, hogy a csapat húzóembere, vezéregyénisége legyen. Sem vezetőnek, sem szurkolónak nem kellett csalódnia benne, valóban a Hungerit legjobbja lett idén Teljesítményét Petrovics Mátyás, a válogatott szövetségi kapitánya is elismerte azzal, hogy meghívást kapott az Európa-bajnokságra készülő keretbe.

- Kíváncsian várta a szezon előtt, hogy mire lesz képes új egyesületében, ehhez képest mit hozott az ön számára az idei bajnokság?

- Úgy érzem nagyon jó szezont zártam, a klub, a csapat és az új edző is beváltotta a reményeimet. Könynyen be tudtam illeszkedni a közösségbe, ennek köszönhetően sokat fejlődtem, és tanultam az utóbbi hónapokban. Szerencsére nem csak én, de a többiek is jól teljesítettek, hiszen másodikok lettünk.

- Mennyire jelentett terhet, hogy a vezetők és a szurkolók is nagyon sokat vártak öntől?

- Nagyon jólesett, hogy ennyire számítanak rám, másrészt egyáltalán nem volt könnyű a feladat, de igyekeztem megfelelni az elvárásoknak. Örülök annak, ha ezt mások is így látták.

- Hárman is a bővebb válogatottkeret tagjai voltak a Hungerit-MetalCom-ból, a végén mégis egyedül ön készülhet a világligára. Mennyire volt ez meglepő döntés a kapitánytól?

- Petrovics Mátyás döntése volt, hogy végül kiket hív be a mostani összetartásra. Nem beszéltünk róla, hogy a másik két klubtársam miért nem maradt tagja a keretnek.

- Mi lesz a válogatott programja?

- Először Budapesten játszunk az első világliga fordulóban, majd Messinába utazunk, ezt követően két hónapos felkészülés következik a zágrábi Európa-bajnokságra. Ennek keretében lesz egy tornánk Spanyolországban, egy pedig Olaszországban, reméljük ennek köszönhetően jó formában várjuk majd az Eb-t. Zágrábban a németek, a hollandok és a spanyolok lesznek az ellenfeleink, ha jól sikerül a felkészülés, akkor bármi megtörténhet a kontinensviadalon.

- Jövőre is a Szentesben vízilabdázik?

- Még semmi sem biztos, de ha mindenképpen válaszolnom kell erre a kérdésre, akkor az "igen" válaszra nagyobb az esély, mint a "nemre".

Hering Viktor