2010. június 11.

Közbiztonságról a strandon

Új technikai eszközöket kapott a rendőrség. A kép jobb oldalán Balogh-Szabó Imre és Szirbik ImreBalogh-Szabó Imre városi rendőrkapitány hajnali úszóként mindig az uszodában kezdi a napot. Június 4-én kétszer lépte át a ligeti strand kapuját. Második alkalommal iskolás fiatalokat köszöntött, diákokat, akik szép számmal megjelentek a Közbiztonsági Napon.

- Hagyomány már, hogy június elején a város önkormányzatával karöltve egy megelőzési közbiztonsági nap keretében szólunk a fiatalokhoz - mondta a rendőr alezredes. - A rendezvénysorozat két napból áll. Tegnap a szakmáé volt a szó, a rendőrkapitánysággal együttműködő szervezetek képviselői fórumoztak. Ma a veszélyeztetett korosztályé, az óvodásoké, az általános- és középiskolásoké a főszerep. Minden évben a vakáció megkezdése előtt fel kell hívni a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre. Úgy gondolom, akkor járunk el helyesen, ha ilyenkor, hogy milyen vagyonvédelmi problémák merülhetnek föl, ha szólunk arról, hogy milyen veszélyekkel kell szembenézni, amikor egy-egy rendezvényen részt vesznek. Itt elsősorban a tudatmódosító szerek használatára gondolok, de ugyanakkor szólni kell a szabályos közlekedésről is.

Szirbik Imre polgármester elmondta: a város kiemelt feladatának tekinti, hogy segítse a rendőrség munkáját. Segítse abban, hogy időben ott lehessenek, ahol baj vaj, és ha intézkedni kell, tegyék azt gyorsan, szakszerűen és hatékonyan. Tavaly két mopeddel lepték meg a rendőröket, most különböző, az önkormányzat által vásárolt technikai eszközöket kapott ajándékba a kapitányság. Így: lézeres távolságmérő, kültéri GPS, 2 notebook, 2 nyomtató, projektor és hordozható vetítővászon tehermentesítheti a jövőben a szakszolgálatot a manuális munkától. A térítésmentesen átadott eszközök értéke meghaladja az 500 ezer forintot. Ezek az eszközök azt is szolgálják, hogy helyszíneléskor gyorsan, pontosan tudjanak rögzíteni adatokat.