2010. június 11.

Folytatódnak a felújítások

Óvoda és klub szépült meg

Népi gyermekjáték az Árpád utcai óvodábanJúnius 5-én, szombaton volt a Központi Óvodai Körzet Árpád utcai felújított intézményének az ünnepélyes átadása. Az eseményt az évzáróval egy időben tartották.

Az óvoda vezetője, Garainé Szász Katalin elmondta, hogy számukra többszörös ünnep ez a nap. Utoljára egy évvel ezelőtt volt az épületben gyerekzsivaj. A felújítás utolsó két hetében mindenki megfeszített munkát végzett annak érdekében, hogy az évzáró napján ismét birtokukba vehessék a kicsik a helyiségeket. A vezető óvónő köszönetét fejezte ki a szülőknek is, amiért türelemmel voltak az eltelt hónapok során.

Szentes polgármestere, Szirbik Imre azon véleményének adott hangot, hogy ami egy intézménynek öröm, az a városnak is az. A most befejezett felújítás a Norvég Alap pályázatának volt köszönhető, az onnan elnyert 35 millió forinthoz az önkormányzat további 5 millióval járult hozzá. Az épület teljes szigetelést kapott, kicserélték a burkolatokat és a fűtésrendszert, folytatta a polgármester. Hozzátette: hét önkormányzati intézményben zajlanak hasonló munkálatok, hamarosan azok is megújult külsővel fogadják az oda betérőket.

Június 9-én, szerdán tartották a gondozási központ Dózsa György utcai telephelyének az avatását. Bevezetőjében Szirbik Imre elmondta: tekintettel arra, hogy a beruházás 90 százalékban uniós forrásból valósult meg, azt is mondhatjuk, ugyanekkora mértékben maga Európa költözött ide az épületbe.

"Nagyon szép lett az épület." - mondta Palotás László, Keresztes Nagy Antal és Csonka PálTököli Ildikó klubvezető arról számolt be, hogy a Dél-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett pályázati támogatás segítségével jött létre a felújítás. A 20 milliós beruházásnak 10 százalékát finanszírozta az önkormányzat. A rekonstrukció során megoldották az unió által már általánosan elvárt akadálymentesítést, de parkolóhelyeket is kialakítottak az utcán. Úgy, mint az óvodában, itt is felújították a vizesblokkokat, az épület hőszigetelését és új burkolatokat kapott, sok más egyéb mellett. A klubvezető ismertette a megjelentekkel, hogy az intézményük 20 éve áll a felsőpárti idősek rendelkezésére. A feladataik közé a klubtagok étkeztetése és az egészségi állapotuknak megfelelő gondoskodás éppen úgy hozzátartozik, mint a szabadidős programok szervezése, vagy a segítségnyújtás fizikai és mentális téren.

A szegvári Dobbantó együttes néptáncosai is felléptek, a klub tagjai, Csonka Pál és Keresztes Nagy Antal verssel, Palotás László - aki a 97 évével bizonyára korelnöknek számít - énekkel és hegedűjátékkal szórakoztatta a megjelenteket.

K. E.