2010. május 14.

Papírdobozból 3,5 millió forintot

Talán a jó idő is hozza magával, ismét megszaporodtak a kerékpárlopások a városban. A rendőrkapitányságtól kapott információk szerint egy csokorravalót állíthattunk össze lapunkban. Elfogtak egy fiatalembert egy lopott kerékpárral, ez önmagában is peches dolog, ám szerencsétlenségére a nála tartott házkutatás során még egy eltulajdonított biciklit is találtak. Az utóbbi kétkerekű esetében már korábban eljárást indított a rendőrség ismeretlen elkövető ellen. Emberünknek így most már két kerékpárlopással kell elszámolnia.

Továbbmenve a témában: lezárt kerékpárt loptak el a Sima Ferenc utcán a kórháznál. A járművet 30 ezer forint értékre becsülik. Az Arany János utcán a kenyérbolt elől loptak el egy lezárt kerékpárt 6-ától 7-én a délelőttig tartó időszakban. Feltehetően éjszakára is ott hagyták a 40 ezer forint értékű biciklit. A Klauzál Gábor Általános Iskola előtt szintén lezárt mountain bike kerékpárt vittek el. Az eset május 6-án történt, iskolaidőben. Az okozott kár 22 ezer forint. Ez utóbbi esetekben a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Az Ady Endre utca egyik nyitva hagyott lakóépületéből május 4-én a déli órákban az ebédlőasztalról tulajdonított el a besurranó tolvaj egy pénztárcát, amiben bankkártya, személyes okmányok, valamint 130 ezer forint készpénz volt.

Szórólapokon, különböző felhívásokon zúdul a figyelmeztetés a polgárokhoz: vigyázzanak az idegen látogatókkal! És mégis vannak, akik bedőlnek az ámításnak. Május 5-én a délutáni órákban egy idős emberhez kéredzkedtek be azzal, hogy villanyóra-leolvasók. A házigazda gyanútlanul beengedte őket. Hiszékenységét 700 ezer forint készpénz, valamint egy 800 ezer forint értékű takarékbetétkönyv bánta. Azokat ugyanis - elterelve az idős ember figyelmét - ma-gukkal vitték a látogatók.

Április 29-e és május 5-e közötti időszakban egy, a Nagynyomáson lévő telephelyre hatoltak be kerítéskibontás módszerével. A helyszínről 8 darab csatorna-fedlapot loptak el 60 ezer forint értékben. Szent Lászlón 8-ára virradóra egy lakatlan, bekerítetlen tanyából loptak el gépalkatrészeket, fémhulladékot. A kár értéke 150 ezer forint. Egy, a Nagynyomáson lévő telephelyről 2 ezer forint értékben vittek el fémhulladékot. A Rákóczi Ferenc utcán egy lakóház udvarából alkalmi lopás módszerével tulajdonítottak el különböző tárgyakat, szerszámokat, fémtárgyakat. Az okozott kár 40 ezer forint. Mint hallottuk, az ilyen esetekben egyelőre tanácstalanok, mondják, amíg van fölvásárló, addig lopni is fogják a fémhulladékot.

Május 7-én a délelőtti órákban a Kiss Bálint utcán egy ott parkoló személygépkocsi hátsó üvegét törték fel, az autó csomagtartójából egy papírdobozból 3,5 millió forint készpénzt tulajdonítottak el. A rendőrség ez esetben is ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A táskáját hagyta őrizetlenül egy hölgy május 8-án délután a polgármesteri hivatal előtt. Feledékenységét a bankkártyája bánta, ugyanis azt a táskában lévő iratokkal, valamint 2 db karikagyűrűvel ellopta a tettes.

Szegvár külterületén az út mellett leállított nyitottan hagyott mezőgazdasági munkagépből loptak el egy irattárcát, benne 13 ezer forint készpénzzel, személyi iratokkal, vezetői engedéllyel, egyebekkel. A rendőrség ismeretlen tettes ellen irattal való visszaélés miatt folytat eljárást.

(lovas)