2010. május 14.

Bemutatjuk az utánpótlást

László János, Boniszlav Ivanov, Szabó Ede, Fojtyik Gábor, Gundl Dávid, Szabó József, Imre Ádám csk., Szécsi Bálint, Jelovai Tamás, Gut Bence, Kocsis István edző, Rébeli Sz. Tamás, Csuka Flórián, Pravicz Gergő, Mitko NacsevFolytatjuk a Vízilabda Sportklub utánpótlás-csapatainak bemutatását. Most a serdülő fiú csapat következik.

Kocsis István a serdülő csapat edzője elmondta, hogy a fiúk közül többen már a gimnázium sportosztályába járnak. Ők komoly terhelés alatt vannak, hiszen napi két vizes edzés után, hetente három alkalommal kondi edzésük is van. A csapat az országos bajnokság alsóházában játszik. Céljuk a jövőben feljutni a felsőházba, amire minden remény megvan, hiszen a játékosok egy része még egy-két évig ebben a korosztályban játszhat.

A csapatról annyit érdemes elmondani, hogy nagyon jó társaság jött össze, van közöttük - a szentesieken kívül - bolgár és egy szabadkai fiú is.

Imre Ádám, a csapat kapitánya az általános iskola első osztályában, mint előkészítős került közel a vízilabdához. Negyedikes korától már versenyszerűen játszott. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolába abban az időben volt olyan osztály, ahonnan 6-8 gyerek járt pólózni. Őt annak idején az vonzotta a medencébe, hogy szeretett volna híres és sikeres sportoló lenni, külföldet bejárni, első osztályú játékos, netalán a válogatottnak tagja lenni.

A tanulással sincs gondja, hiszen már 11. osztályosként felvették az Eötvös Lóránt Tudományegyetemre, ahol a földrajzzal szeretne foglalkozni. Most azt tervezi, hogy benevez a "jó tanuló, jó sportoló" címre. Szeretne olyan híres és kiváló ember lenni, mint a válogatott dr. Kiss Gergő és Madaras Norbert.

Kép és szöveg:
Garai Sz. Imre