2010. május 14.

Sztár lehet Anita

Anita a meghallgatásonNagy lehetőség előtt áll Ágoston Anita (képünkön). A Megasztár című televíziós program ajtaján kopogtat. Hogy beengedjék, ismerősök, barátok, segítőkész emberek szavazatát várja.

Szentesi lány, itt járt gimnáziumba, a drámai tagozaton tanult. Gyermekkora óta foglalkozik énekléssel. A gimnáziumban Majtényi András tanár úr egyengette a pályáját, a zeneiskolából Andor Csillától, majd a neves győri zenetanártól, Lengyel Barbarától tanult. Máig meghatározó életében a Sík Olga mellett eltöltött gyakorlási idő. Mint tudjuk, ő számos énekest indított el a pályáján. A szüleinek, nagynénjének is sokat köszönhet.

A TV2-höz egyik ismerőse küldte el a jelentkezését. Közel 12 ezer ember próbálkozott, Anitának csak az első fordulón sikerült továbbjutnia, a bekerült a legjobb 500 közé. A TV2 stúdiójába délelőtt 9 órára hívták be és este 7 órakor került sorra.

- Délután 3-tól senki nem jutott tovább. A zsűriből Mester Tamás azt mondta, hogy jó hangom van, csak lelkem nincs. Hogy ez utóbbit hogyan értette, nem tudom. Látszott rajtuk, hogy élvezik az előadást, bólogatnak. Lehet, hogy fülesben kapták az utasítást: már nincs több hely? - véleményezi kissé szomorúan.

A lehetőség továbbra is adott: 116 jelentkezőből egy ember juthat tovább. Április 30-ig lehetett elkészíteni egy videót, az utolsó pillanatban töltötték fel nagynénjével az egyperces amatőr számot. Kritikusan fogalmaz: úgy érzi, nem igazán sikerült. Na már most itt jönnek be a szavazatok. Most azon van, hogy több helyen megismerjék, fellépést vállalt május 22-én a Gödörben, az Ifjúsági Háznál a Ledo-gyereknapon, 29-én a városi gyereknapon, és június 13-án a ligeti strandon. Közel félórás műsort állított össze gyerekeknek és a középkorosztálynak.

Anita gyerekszínész, szinkronszínész szakmával a tarsolyában. Két éve ez a főállása, járják az országot, évente 4-500 fellépése van. Azt mondja, ebben tudja leélni az életét. "A hangom az, amellyel meg tudom keresni a kenyerem" vallja. Három rádiónál is dolgozott: Vásárhelyen, Szentesen és Csongrádon. Négy éve zenél Horváth Zoltánnal, az ismert szentesi zenésszel. Sokféle stílust játszik-énekel, a népzenétől kezdve, a jazz, pop, rock-on át a mai tánczenéig mindent. A hangja erős, rekedtes, amolyan Cserháti Zsuzsa, Kovács Kati és Rúzsa Magdi "keveréke". Úgy érzi, Pesten annyi várakozás után nem tudta kihozni magából a maximumot.
Úgy véli, ha továbbjutna, büszkén képviselné a várost.
A szavazás menete: www.tv2.hu - regisztrálás, - e-mailben elküldik a jelszót, vissza a www.tv2.hu-ra - belépés www.tv2.hu/mega-sztar5-neaddfel/L-O-V-E - klikk a szívecskére a videó alatt - kilépés.

(lovas)