2010. május 14.

Szent Iván éjjelén a Kurcán

Deák Albert (képünkön), az üdülőközpont ügyvezetője néhány új programra kívánja felhívni az érdeklődők figyelmét.

Június 11-én, pénteken délután kezdődik a foci vb, a "sörtáborban" lesz a szurkolói színhely, asztalokkal és két nagyméretű plazma televízióval. Lehet majd tippelni és a foci vb végén a legjobban tippelők között egy-egy értékesebb tárgyat sorsolnak majd ki.

Ugyanekkor indul az éjszakai fürdőzés - az elmúlt években nagy sikert aratott - a termál medencéknél, illetve a kivilágított 50 méteres medence mellett. Az éjszakai pancsolást különböző programokkal egészítik ki, például tűz-zsonglőrök, koktélbár, tüzes koktél bemutató szórakoztatja a közönséget.

Június 13-án, vasárnap tartják a strandnyitó rendezvényt. Egy olyan gyermeknap lesz, ahol a Pom-Pom zenekar játszik, de lesznek vetélkedők, Nagy nyomdavadászat, az Első füzet akció, tánc- és harcművészeti bemutatók, csúszdaverseny, búvárkodás, evezés, St. Jupátos mászófal, vízifoci.

Június 21-én, hétfőtől indul a "Vízimanó" tábor, ahol egy hetes turnusokban napközis vízitáborban három korcsoportban várják a gyerekeket. A napi programokról a szervezők gondoskodnak. A bázis egy 100 fős katonai sátor lesz. Jelentkezni a strand pénztáránál lehet, de az internetről is le lehet tölteni a jelentkezési lapot, www. udulokozpont-szentes.hu.

Június 24-én, csütörtökön Szent Iván éjszakáján - az év legrövidebb éjszakája - a Kurca vizén velencei hangulatot próbálnak idézni. A kenukat kis átalakítással gondoláknak lehet majd elképzelni, mert a szerelmeseket jelmezbe öltözött gondolás csónakáztatja majd a vízen. Gyönyörűnek ígérkezik a díszlet, hiszen a stég és a környék fáklyákkal, mécsesekkel lesz díszítve. Megfelelő engedéllyel még tábortűz-gyújtással is emelik e romantikus éjszakának a hangulatát.

Garai Sz. Imre