2010. május 14.

Farkas Sándor átvette megbízólevelét

Ünnepélyes keretek között május 7-én vehette át országgyűlési képviselői megbízólevelét Farkas Sándor, a Fidesz-KDNP képviselője. A városházán megtartott rendezvényen Fábján Sándor, a helyi választási bizottság elnöke szólt arról, hogy az április 11-re kitűzött országgyűlési választások első fordulója Csongrád megye 5. számú választókerületében eredményes volt, és rendkívüli eseményektől mentesen zajlott le. A választásra jogosultak 61,2 százaléka járult urnákhoz. Az 58 szavazókörben leadott voksok száma 21245. Külképviseleten leadott szavazatok száma: 17. A 20268 érvényes szavazatból Farkas Sándor 11692 szavazattal, 56 százalékos eredménnyel győzött. Móra József (MSZP) a szavazatok 21,31 százalékát, míg Varga Géza, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje 22,68 százalékát kapta meg, ám a területi listán ő is mandátumhoz jutott.

Farkas Sándor 1998-ban vehette át először az egyéni országgyűlési mandátumát, majd 2002-ben. 2006-ban listán került be a Parlamentbe. Így május 14-én, az alakuló országgyűlésben a negyedik ciklusát kezdi meg. Fábján Sándor sok sikert és jó egészséget kívánt képviselői munkájához. Kérte, feladatainak ellátásában, megvalósításában legyen kitartó, intézkedéseiben továbbra is tükröződjön a választópolgárok iránti elkötelezettsége.

Farkas Sándor válaszában kitért arra, hogy az elmúlt 8 év mélyen rányomta bélyegét az országra. Bevallása szerint ette az ellenzék keserű kenyerét, majd kormánypárti képviselőként annak édes ízét. Mivel a Fidesz-KDNP ismételten megkapta a bizalmat, úgy gondolja, hogy az elkövetkező években olyan változások lesznek, amelyek mindannyiunk számára biztonságot, biztonságos életlehetőséget jelentenek. Minden egyes választópolgár érdekében, a pártoktól, vallási felekezetektől függetlenül a reá bízott feladatokat igyekszik a legjobb tudása szerint végrehajtani.

(lovas)