2010. május 14.

Gyermekfesztivál a Damoban

A Damjanich iskolában tizenötödik alkalommal rendeznek városi gyermeknapot május 29-én, szombaton. A tagiskola vezetője, Kárpáti Lajos a napokban megtartott sajtótájékoztatón ismertette a várható programot.

A rendezvény neve gyermeknapról gyermek fesztiválra változott. A névváltozás egyúttal a jelleg változására is utal; sokkal több esemény lesz idén, mint az eddigi években. 34 különböző tevékenységgel köthetik le magukat a kisebbek és nagyobbak, de a változatos kínálat biztosítja azt, hogy a kísérő szülők is találnak maguknak érdekes látni- vagy tennivalót. Reggel 9 órakor nyitja meg a napot az Ifjúsági Fúvós Zenekar és a Deák iskola majorett csoportja. A már jól ismert "Kézműves utcában" 14 féle foglalatosságot kínálnak majd a korongozástól kezdve a gyöngyfűzésig. A kulturális jellegű látnivalók keretében különböző stílusú táncbemutatók, koncertek, bábszínház és hangszeres játék lesz. Aki a szórakozás sportosabb jellegének hódolna, az kipróbálhatja a falmászást és megtekintheti a kerékpár show-t.

Kárpáti Lajos hozzátette, hogy a fesztivál nemzetközinek is tekinthető, hiszen a vendégek a liverpooli és corki partneriskolák tánc-ház- és népdalbemutatóján vehetnek részt. Újdonság továbbá az, hogy az elmúlt mintegy másfél évtizedben a Damo gyermeknapon focikupát rendeztek, ám idén asztalitenisz bajnokság lesz. A változás oka az, hogy ennek a sportágnak is szeretnének kellő népszerűsítést.

Szintén új elem a rendezvénysorozat életében, hogy ettől az évtől kezdve saját logóval - egy katicabogárral - hirdetik a városszerte ismert és egyre népszerűbb eseményt. Az egész napos kavalkádot délután 17 órakor Ágoston Anita koncertje zárja, aki interaktív gyermekműsorral készül a közönség szórakoztatására.

A fesztivál minden programja, valamint az óránként kínált enni- és innivaló ingyenes, ezt a főszervező, a Damo Kulturális és Diáksport Egyesület biztosítja a gyerekek számára.

Králik Emese