2010. április 30.

Horgászparadicsom

Horgászvízzé alakította át az Antal-tavat Gődér Lajos szentesi vállalkozó. A korábban elhanyagolt, a tóval együtt közel 9 hektáros ingatlanon először a tereprendezést kellett elvégezni. Bekerítették a területet, kikotorták a kubikgödör medrét, mellé utat és tetszetős, nádtetős kiszolgáló-létesítményeket építettek. A haltelepítéssel is végeztek: a meglévő amur-, ponty-, süllő- és csukaállományhoz harcsa, ponty és busa került a tóba. Ma már újra fogad horgászokat az Antal-tó.

Ám előtte még a munkásokat látja vendégül a tulajdonos. Mindazokat, akik rendbe tették a tavat és a környezetét. Halászlé és csülökpörkölt a kínálat, a tó mellett elhelyezett hosszú asztal körül vagy húszan ülünk. Ahogyan mondani szokás, a hal úszni kíván, a problémát megoldandó, ízletes bort kínálnak. Közben beszélgetünk.

A közúti Tisza-híd mellett, a Magyartésre vezető út és a vasúti töltés Szentes felöli oldalán elterülő 4,5 hektáros kubikgödröt az elmúlt időszakban a korcsolyázók használták leginkább, hatalmas jégfelülete télen vonzó volt a környékbeliek számára. A tavat és környezetét elhanyagolták a korábbi tulajdonosok, mígnem Gődér Lajos "kinézte" magának. Megtetszett neki a tó, mint mondja, maga is szokott horgászni, nem csoda, hogy beleszeretett a vidékbe. Azt is elárulja, hogy nem volt egyszerű a vétel, már ő maga is unta, hogy a tulajdonos nyakára jár, amikor egy adandó alkalommal egymás markába csaptak: az üzlet megköttetett.

Sokat dolgoztak az ingatlanon. Estebéd közepette minderről szót ejtenek. Néhány mosolyt fakasztó történet is előkerül az emlékezetből, olyan dolog, amely építkezés közben történt, és ma már jót nevetnek rajta. A lényeg az, hogy elkészült a horgászparadicsom, amely ma már vendégeket is fogad. Természetesen fizetni kell érte. Kedvcsinálónak: utólag megtudtuk, hogy másnap egy 8 kilós pontyot fogtak ki a tóból. Mondják, már telepítés előtt is érte hasonló szerencse a horgászokat. Egyesek szidják is a tulajt, hogy - noha jogosan - bekeríttette a területet. Gődér Lajos további fejlesztésen gondolkozik: úgy tervezi, ha lesz rá igény, a korcsolyázók továbbra is ingyen használhatják majd az Antal-tó jegét.

(lovas)