2010. április 16.

Harcsa Veronika Matthew Mitchellékkel

Harcsa VeronikaA Zene-Világ-Zene 2009/ 2010. évi koncertsorozata április 23-án, pénteken 19 órai kezdettel hagyományosan a Matthew Mitchell Grouppal zárul a zeneiskolában.

Az új-zélandi gitáros vezette zenekar a fenti hangversenysorozat rendszeres vendége, amelyről újdonsággal már nem tudok szolgálni. Elismételhetem csupán, hogy minden koncertjük más, hangulatában és stílusában egyaránt. A szentesi fellépéseiket pedig - kiemelt figyelemmel övezve - a folytonos megújulás jellemzi. Mint egy évvel ezelőtt, most is hoznak magukkal vendéget. Énekesnőt, aki Japánt előbb hódította meg, mint Magyarországot!

A története mesébe illő, eltekintve attól az apró körülménytől, hogy igaz! Azzal kezdődött, hogy a jazztanszéken végzős Harcsa Veronika készített egy promó-lemezt, amivel a bemutatkozását, pályakezdését szándékozott előmozdítani. Kézen-közön kikerült Japánba az anyag, amit egy ottani cég hivatalosan kiadott. Mit ad Isten, kisvártatva Harcsa Veronika CD-je vezette az eladási listát a saját kategóriájában! Mindehhez japán turné is járt, amelynek nyomán a hazai sikerek sem maradtak el.

Azóta Veronika további két lemeze jelent meg itthon a saját neve alatt a saját szerzeményeiből (amelyek licencét persze megvásárolták a japánok). Azon kívül az Erik Sumo Band állandó tagja, és számos egyéb zenekar (pl. a Pannonia Allstars Ska Orchestra) szívesen látott, állandó vendégénekese.

Hogy mi Harcsa Veronika titka? A kiváló hangi adottságokon és a maximális szakmai felkészültségeken túl az a hihetetlen előadói készség, az a természetes, sugárzó, kislányos báj, amivel minden fellépése alkalmával képes elbűvölni a hallgatóságát. Remélem, eljön az idő, amikor valamelyik saját együttese élén is üdvözölhetjük őt Szentesen!

Ami pedig a rendezvénysorozatot illeti: az átmeneti búcsú tehát méltónak ígérkezik a hagyományokhoz. Lesz még egy "bónusz" világzene-koncert májusban, nyáron egy rég várt vendég-zenekar érkezik, ősszel pedig elkezdődik az újabb évad, minden bizonnyal az eddigiekhez hasonló nívón.

Olasz Sándor