2010. április 16.

Zorán koncert

"Kell ott fenn egy ország"

Több éves kihagyás után ad újra koncertet Szentesen a magyar dal egyik legnagyobb ikonja - Zorán.

Már maga ez a tény is eléggé kuriózum, de az, hogy a koncertet ezúttal a város kulturális életében egyre meghatározóbb szerepet játszó helyszínén a Református Nagytemplomban rendezik meg - május 6-án, csütörtökön 19 órakor - ez még különlegesebbé teszi a fellépést.

A templomban korábban rendezett nagysikerű koncertek után Nagytiszteletű Kovách Péter lelkész vetette fel a gondolatot, mondván ez a fajta zene, az ének, nem lehet idegen a templomok világától.

Szolgáljon tehát egyaránt mind a befogadó hívő közösség, mind a világi emberek örömére, szolgáljon az orgona felújítás javára, és nem utolsósorban köszöntse az Édesanyákat is.

Már e hármasság is országos szinten egyedivé avatja ezt az eseményt, de az a tény, hogy Zorán pályafutása során ez idáig még nem adott koncertet templomi körülmények között - így hát ez lesz az első - mindenképp mérföldkő, nemcsak a város zenei életében, hanem az ő pályafutásában is.

Zorán gazdag alkotói pályaterméseit ugyan szinte kívülről "fújja" a művész rajongótábora, mégis minden alkalommal új várakozással tekinthetnek e koncertek elé, hisz azok tematikája, tartalma, gyakran a hangszerelése is minden alkalommal új fényben mutatja meg az ismert dalokat, amelyek ezúttal a templom egyedi akusztikájú terében remélhetőleg még fényesebben szólnak.

Mondhatni olyanok ezek, mint az óbor.

Évről évre nemesednek, új "ízek" személyes értelmezések jönnek elő és a fény felé fordítva e "színek" - is egyre mélyebbek, letisztultabbak.

Rólunk szól.

Természetesen a régebbi klasszikus válogatáson túl mértékkel ugyan, de a friss termés is helyet kap a mostani koncerten - elindítva ezeket a dalokat is az óborrá válás útján.

Nemes találkozásnak nézünk elébe ezen a tavaszi napon, amely újfent exkluzív élményt, zenei csemegét ígér.

(X)

Jegyek Szentesen válthatók: Babilon Könyvesbolt, Művelődési és Ifjúsági Ház, Jázmin Virágüzlet, Református Idősek Otthona, valamint az Interticket jegyértékesítő helyein. Internetes jegyrendelés: www.jegy.hu