2010. április 16.

Kevesen szavaztak

Országgyűlési választások - 2010.

Móra József, a Magyar Szocialista Párt színeiben indult az országgyűlési választáson. Mint tudjuk, az 5. számú választókörzetben már az első fordulóban eldőlt, hogy egyéniben ki kerül be a Parlamentbe. A szocialisták jelöltje minimális különbséggel szorult - a Fidesz és a Jobbik mögé - a harmadik helyre. Az említett minimális különbség közel 300 szavazaton múlott.

Ezért is mondja Móra József, hogy a választáson elért eredmény gyakorlatilag kettős érzést vált ki az emberből, mivel a városban másképp voksoltak a polgárok, hiszen Szentesen másodikként jutott célba, míg a választókörzethez tartozó településeken a Jobbikot szavazták az MSZP elé. Mindenekelőtt köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik vasárnap elmentek szavazni, továbbá azoknak, akik a szavazókörökben, a bizottságokban tették a dolgukat.

Ami pedig az elért eredményt illeti, Szentesen az országoshoz mérve alacsonyabb volt a részvételi arány, voltak olyan szavazóhelyiségek, ahol a 30 százalékot is alig-alig érte el a megjelenés. Az MSZP térségi elnöke úgy vélekedik, ha többen mentek volna el szavazni, talán egy kicsit más eredmény születik. Ugyanakkor abban látja az emberek ilyetén véleménynyilvánítását, hogy elegük lett az elmúlt évek történéseiből, a politikai csatározásokból, az egymásra mutogatásból. Ez elvette a választási kedvet, ami meglátszik az eredményen.

- Az ismert adatokat figyelembe véve az 5. számú választókörzetben így is jobb eredményt értünk el, mint országosan, nem kell szégyenkeznünk. Ezt tudomásul kell venni, demokrataként tudomásul is veszem. A győztesnek azt kívánom, hogy úgy képviselje a körzetet, hogy ne csak a választóinak legyen képviselője, azoknak, akik rá szavaztak, hanem a térségben élőknek is. Remélem, hogy a későbbiek során ez így fog megvalósulni - mondja Móra József, majd így folytatja:

- Helyben elmondhatjuk, hogy az elért eredmények önmagukért beszélnek, amit az emberek meg is tapasztalhattak. Úgy látszik, mindaz mégis kevés volt ahhoz, hogy az országos tendencia itt ne tudjon érvényesülni. Ám az élet nem áll meg, tesszük a mindennapoknak a dolgát, várjuk azt, hogy az új parlament milyen döntéseket fog hozni. Már hallhattuk, hogy talán változtatni fognak az önkormányzati választási rendszeren. Mint önkormányzati képviselő, tovább teszem a dolgom. Már többször elmondtam, a város, a haladás érdekében én hajlandó vagyok akár az ördöggel is cimborálni.

Összeállította:
Lovas József