2010. április 16.

Két képviselője lesz Szentesnek?

Országgyűlési választások - 2010.

Varga Géza, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje második helyen végzett az 5. számú választókörzetben. Kérdésünk hozzá is az volt: hogyan értékeli a körzetben elért eredményt?

- Mindenek előtt egy hatalmas köszönet mindazoknak, akik aktivistaként vagy választópolgárként hozzájárultak ahhoz, hogy egyéni eredményemmel a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szentesen és környékén is a második legnagyobb politikai erővé válhatott.

- Minek tulajdonítja az eredményt?

- A Jobbik e körzetben elért kiváló eredménye bizonyosan annak köszönhető, hogy az itt élő polgárok nagy része szeretné, hogy az országhoz hasonlóan ebben a térségben is gyökeres változások történjenek. Magam ezen szeretnék munkálkodni a lakossággal, a gazdasági élet szereplőivel, a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal történő legteljesebb együttműködés keretében.

- Tehát továbbra is vannak feladatai a Jobbik Magyarországért Mozgalomban.

- A Jobbik országos szinten elért eredménye és ezen a listán betöltött helyem nagy valószínűséggel országgyűlési mandátumhoz juttat annak ellenére, hogy az egyéni versenyben ez egyelőre nem sikerült. A Jobbik frakciójában így főleg az ország mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyeinek szakmai képviseletét kell ellátnom, de komoly ambícióm, hogy Szentes és környékének lokális vidék- és gazdaságfejlesztési munkájában is aktívan részt vegyek minden érdekelt bevonásával és együttműködésével.

- Mit üzen a győztesnek?

- Farkas Sándor úrnak ezúton gratulálok az elért eredményhez. Szentes város és környéke így két országgyűlési képviselőt nyert ezen a választáson. Arra készülök, hogy országgyűlési képviselői munkánk során együttműködve - esetenként egészséges versengésben - fogjuk mindketten bizonyítani, hogy rászolgáltunk a választópolgárok bizalmára.