2010. április 16.

Történelmi pillanatban

Országgyűlési választások - 2010.

Farkas Sándor 1992-ben lett a Fidesz tagja. '94 és '98 között megyei képviselőként, '98-ban és 2002-ben egyéni országgyűlési képviselőként dolgozott Szentes és térségének lakosai érdekében. 2006-ban a megyei listáról került a parlamentbe, most ismét egyéni körzetben választották országgyűlési képviselőnek. Utóbbit történelmi pillanatnak tekinti, hiszen ez az első alkalom, hogy már az első fordulóban megkapta a szavazatok többségét.

- Mindenek előtt szeretném megköszönni a választópolgároknak, támogatóinknak, aktivistáinknak azt a segítséget, amelyet április 11-i országgyűlési választás kapcsán a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek és nekem nyújtottak - kezdi a beszélgetést a térség országgyűlési képviselője.

- Egy parlamenti mandátum elnyerése mindig felelősségvállalást jelent. Szeretnék ennek eleget tenni. Úgy vélem, ez alkalommal a magyar nemzet megújulásának a pillanatát éltük meg április 11-én. Az országos politikában olyan döntésekben szeretnék részt venni, amelyeknek megfelelő helyi hatásai is lesznek, gondolok itt például a munkahelyteremtésre. Fontos számomra a munkahelyek biztonsága és megóvása, illetve a helyi vállalkozások térnyerése, megerősödése, a foglalkoztatottak számának növelése, új vállalkozások beindítása - folytatja.

Az országgyűlési képviselő ezt tartja az egyik legfontosabb dolognak. Továbbá azt, hogy megfelelő rend és biztonság legyen a térségben, az országban.

Kiemelt feladatnak tekinti, hogy a térség egészségügyi központja, a Dr. Bugyi István Kórház fennmaradjon, és hosszú távon jól működjön, illetve a tervezett és elfogadott fejlesztések megvalósulhassanak. Azt mondja, frekventált kérdés az egészségügyi rendszer áttekintése is, meg kell oldani megfelelő szintű támogatását.

- Tapasztaljuk azt is, hogy olyan adminisztratív, bürokratikus rendszerek alakultak ki, intézmények álltak fel az elmúlt években, amelyek gátat szabnak a normális életvitelnek, az ügyintézésnek - mondja a képviselő.

- Úgy gondolom, ezen is hathatósan tudunk változtatni a következő pár hónapban. Szeretnénk, hogy a politikai erők átrendeződésének, ennek a földcsuszamlásszerű parlamenti változásnak a pozitív hatásai rövid időn belül érezhetők legyenek mindannyiunk életében, akár ránk szavazott valaki, akár nem.

Ez nem történik meg egyik napról a másikra, de a célunk az, hogy olyan országban éljünk, ahol jól érezzük magunkat, ahol kiszámíthatók és biztonságosak a viszonyok. Ahol az emberek mernek a jövőben gondolkodni, hosszú távra tervezni és családot alapítani - hangsúlyozza Farkas Sándor.