2010. április 16.

Harc a megye aranyáért

Bertók Róbert főszervező, Cseuz László és Csorba Gyula, a Civil TV vezetője a részletekről egyeztetnekA tavalyi évben nagyszabású programnak, mindamellett sajátos vetélkedőnek lehettek részesei a szentesi középiskolások. Bertók Róbert, ökölvívó magyar bajnok, kétszeres kick-boksz karate világbajnok főszervező által indított program fő célkitűzése a fiatalok figyelmének a sport irányába való terelése, továbbá a káros szenvedélyek elleni harc, a használatukból adódó veszélyekre való rávilágítás. A program gyakorlatilag mozgalommá nőtte ki magát, köszönhetően egy jól működő internetes oldalnak és egy népszerűségre szert tevő rendezvénynek. Az említett oldalon az érdeklődők minden információhoz hozzájuthatnak.

A rendezvény is - amely a "Harc a Kincsért" elnevezést kapta - a leginkább veszélyeztetett korosztályt, a középiskolásokat célozta meg, és elmondhatjuk, hogy nem várt sikert aratott. A versenyen a város összes középiskolája képviseltette magát egy csapattal, valamint a példaképnek számító testnevelő tanárok is jelen voltak egy összevont csapattal.

Idén a program tovább folytatódik, fejlődik, hiszen a megye elismert sportolóit állítják maguk mellé, sőt ismert orvosok szólnak majd hozzá a káros szenvedélyek kontra egészséges életmód témához. A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakorlatilag minden eddig megkeresett iskola örült a felajánlásnak. A vetélkedőben az idén Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Csongrád és Szentes csapata vesz részt.

A selejtezőket május 15-16-án rendezik meg, a döntők május 28-30-án zajlanak.

Bertók Róbert a minapi sajtótájékoztatón elmondta, a kalandvetélkedő lényegesen nagyobb volumenű lesz, mint a tavalyi. Idén is hasonló feladatok várnak a fiatalokra a selejtezők során, az onnan kikerülő csapatok lesznek a döntősök. A selejtező kizárólag a fizikai állóképességre fog alapozni, a döntő már elsősorban a találékonyságra, a műveltségre. A megye aranya egy új kincs, a győztes iskola csapata 500 ezer forint értékű sportfelszereléssel lesz gazdagabb, mindemellett egy európai kirándulást szervezünk egy történelmi helyre, míg a többi továbbjutó csapat 100 ezer forint értékű sportfelszerelési csomagot kap, illetve egy magyar történelmi városban bővíthetik tudásukat. A legfontosabb: az igazi kincs az ott lesz belül, amikor rájönnek, mire képesek. Az értékek belülről jönnek - jelentette ki a neves sportember.

(lovas)