2010. április 9.

Kyokushin karate utánpótlás Eb

Brezovai BotondBrezovai Sándor, az Oyama Dojo Sportegyesület illetve a Magyar Tradicionális Kyokushin karate szervezet egyik vezetője, a tavalyi világjátékok után ismét "nagy fába vágta a fejszéjét". A Dr. Papp László sportcsarnokban utánpótlás Európa-bajnokságot szervez április 17-én, szombaton 14-18 éves fiúknak és leányoknak.

Brezovai SándorA bajnokságra 12 országból nyolc világszervezet képviseletében, több mint 120 versenyző nevezett, amelyen a jelenlegi legkiválóbb, válogatott sportolók, magyar bajnokok is részt vesznek. A jelenleg 24 főből álló keret tagjai - köztük több szentesi versenyzővel - edzőtáborban készülnek.

Bagi Alexandra elmondta, hogy a téli edzőtáborban, decemberben sikeresen levizsgázott, és megszerezte a feketeövet. Ezt 11 év kemény munkája után sikerült elérnie, de ez még csak annyit jelent, hogy az igazi komoly, szakmai munka ezután kezdődik, és ezután lehet majd a "dan" fokozatokat megszerezni. A mostani versenyen még nem tudja pontosan hány ellenfele lesz, de mindenképpen szeretne a dobogó minél magasabb fokára felállni.

Lantos LehelBrezovai Botond feketeöves karatéka nagy erőbedobással készül a következő megmérettetésre. 13 éve karatézik az év elején megnyerte Budapesten az országos junior bajnokságot, és dobogó közeli esélyeket lát. Bár minden ellenfelét még nem ismeri, de ezen a szinten már a pillanatnyi döntések és reagálások döntenek.

Bagi AlexandraLantos Lehel ősszel már részt vehetett a budapesti világbajnokságon, és nagyon büszke arra, hogy ilyen fiatalon részese lehetett az eseménynek. Látta, tapasztalta, hogy mások mennyit és hogyan edzenek, küzdenek, és ez új lendületet adott neki a további komoly munkához. 2009 júniusában szerezte meg a feketeövet és az első "dan"-ját. Most utolsó éves junior, és nagy álma, hogy ezt az Európa-bajnokságot megnyerje. Ezért minden meg is tesz. Mindennap reggel hatkor kel, néhány kilométeres futás után iskola, majd edzés, és este nyolc után jön a tanulás. Nagyon büszke arra, hogy az iskolájában a jó tanulmányi eredménye és kiemelkedő sportmunkájának az elismeréseként megkapta a Boros Sámuel díjat.

Kép és szöveg:
Garai Sz. Imre