2010. április 9.

Mindent beleadnak

Reggeli és nagykoncert a Fivérekkel

Mint már beszámoltunk róla, a közelmúltban, a Seres testvérek új néven (Fivérek), új dallal (Júlia), a fővárosi Magneoton kiadó szárnyai alatt az ország nyilvánossága elé léptek. Már az április 30-i szentesi nagykoncertjükre készülnek, amikor is ők lesznek az est főszereplői a lampionos felvonulás után, de addig is, jövő héten kedvelőik együtt "reggelizhetnek" a fiúkkal az RTL Klub képernyőjén.

A fülbemászó, latinos ritmusú dalt az ország minden rádiója játssza, a klipet folyamatosan lehet látni a tévében, tudjuk meg Ombódi Csillától. Az együttes művészeti vezetője elárulta: az országos ismertséget jelzi, hogy Antal, Róbert és Krisztián már rajongói leveleket kapnak, még a Dunántúlról is. Április 13-án, kedden a Reggeli és az azt követő Csak csajok című műsorokba három számot visznek, amiket jó szokásuk szerint élőben adnak majd elő elektroakusztikus gitáron. Aki netán lemarad a műsorról, ne bánkódjon, az együttes honlapjára rögtön felkerül a produkció, ott bármikor megnézhető.

A Fivérek kereskedelmi tévés debütálását követi április 30-án a színpadi bemutatkozásuk. A művelődési központ szervezői ragaszkodtak a Fivérekhez, így lettek ők az est fő attrakciói az Ifjúsági Parkban. A lampionos felvonulás végeztével a La Bomba zenekar megadja az alaphangulatot, s utánuk csap a húrokba a Fivérek zenekar. Kissé más lesz ez a koncert a korábban megszokottaktól, mondja Csilla. Itt már együtt zenél a fiúkkal Szólik Tibor és Miklós Milán, és háttértáncosok is feltűnnek a színen.

Ami a bő egyórás koncert zenei anyagát illeti: néhány feldolgozás mellett nagyobb részt az elmúlt években született magánszerzeményeket hallhatja a publikum. Mindehhez még egy kísérőjelenség: a tervek szerint minden számot animációs vetítés fest alá, amelyet a gimnázium végzős drámais osztályának filmes hallgatói készítenek el.

Darók József