2010. április 2.

Tovább fosztogatják a sporttelepet

Elloptak egy 100 ezer forint értékű, 7,5 kW-os villanymotoros szivattyút az egyik alsóréti tanyából, tudtuk meg a szentesi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán. A tolvajok március 8-a és 15-e között jártak a tanyán, és vitték el a berendezést.

A Nagypatéi út mellett az egyik kiskert szerszámos bódéját is feltörték ismeretlenek, akik – miután lefeszítették a lakatot a zárról – 21 ezer forint értékben vittek magukkal szerszámokat.

Néhány hete már beszámoltunk arról, hogy két szivattyút és egy villanymotort vittek el a sportközpont területéről. A bűnözők azóta tovább fosztogatták a sporttelepet, ezúttal öntözőberendezést tulajdonítottak el. Elloptak egy Trabantot a Roz-gonyi utcából, március 18-ára virradóra. A gépkocsit megtalálták a rendőrök Budapest közelében, a tetteseket viszont továbbra is körözik.

Sorra lopják a kerékpárokat a városban. Az Apponyi tér egyik lépcsőházából egy 22 ezer forint értékű mountain bike, a MÁV-pályaudvar lépcsőházából egy 26 ezer 500 forint értékű Cruizer tűnt el, ez utóbbinak levágták a zárját, míg a Dankó Pista utcából az egyik udvarból toltak el egy kerékpárt.

Huszonhat diófát vágtak ki Kajánújfaluban ismeretlenek. A több százezer forint értékű bűncselekmény elkövetőit keresi a rendőrség.

Bicskával sebesített meg két személyt a nyakán, egy erősen ittas férfi néhány nappal ezelőtt az egyik söröző előtt. Az elkövető ellen, aki nem tudott magyarázatot adni tettére, súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Bronz virágtartókat loptak az egyik helyi temetőből. A leszerelt vázák értéke kb. hetvenezer forint.

100 méter drótkerítést loptak el egy fóliatelep körül Szentes határában. A kár eléri az 50 ezer forintot.

Hat fiatalkorú személy jutott be egy magánház udvarába Derekegyházon, ahol az otthon tartózkodó fiatalkorú figyelmét elterelve fülhallgatót, nyolcezer forint készpénzt vittek el a lakásból. A rendőrség már elfogta az elkövetőket.

Hófogó rács tartóját lopták el a 4521-es út mellől ismeretlen tettesek. Az elkövetők 37 ilyen tartót vittek magukkal többezer forint értékben.

H. V.