2010. április 2.

Gyermek- és felnőtt sportfesztivál

Bizonyára sokan emlékeznek még a tavaly május 1-jei sporttalálkozóra, amelyet Brezovai Sándor és egyesülete, az Oyama Dojo Egyesület rendezett a segítséggel élőknek. Az eseményen közel 100 versenyző vett részt. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a segítséggel élőkre, köztük a mozgássérült emberekre.

– Igen, figyelni kell rájuk is. Nekik rendeztünk egy olyan vetélkedőt, amelyet az önkormányzat akkor támogatott. Csináltunk egy kis majálist. Sajnálatos módon ezt az idén nem tudjuk megismételni. Elfogytak a szponzorok. De mégis úgy gondoltuk, hogy valamit tenni kellene tavasszal. Munkatársnőmmel, Gáspárné Csernus-Lukács Edinával elhatároztuk, hogy a gyerekeknek rendezünk egy egész napos szabadtéri programot. Egy játékos sportvetélkedőt. Április 11-én, vasárnap délután 1 órától várunk mindenkit a Kossuth térre – tájékoztatta lapunkat Brezovai Sándor.

Az első áprilisi gyermek és felnőtt "Mozdulj" sportfesztivál programjai között szerepel mobil "kalandpark" (jelenleg ez az egy működik a városban, ügyességet, erőt, bátorságot követel), lesz gyerek aerobik, gyerektorna, arcfestés, bábszínház, és ha minden jól megy, a téren lesz a közkedvelt mászófal is.

– A felnőtt anyukáknak, nagymamáknak, és azoknak, akik fogyni szeretnének, tehát a hölgyeknek egy napra szeretnénk sportolási lehetőséget nyújtani. Az úgynevezett Edina-torna által, közel félnapos tornaprogramot szervezünk, ingyen. Lesz aerobik torna, a közkedvelt nipponzengó, fittball-labdával torna, bosu, azaz integrált egyensúly tréner. Ezzel sokat dolgoznak a kisgyerekek, a segítséggel élők. A 8 fajta aerobikba belekóstolhat mindenki. Célunk: felhívni az emberek figyelmét arra, hogy hetente háromszor 50 percet tegyenek az egészségük javára – mondta az egyesület elnöke.

A rendezvényen büfé és egyéb kitelepülések állnak az érdeklődők rendelkezésére. Lesznek görkorcsolya, gördeszka és BMX-bemuta-tók, játékos ügyességi sportvetélkedők csapatok között. A szervezők minden gyereknek szeretnének egy kis ajándékot adni. A tervek szerint az egész egy folyamatos road-show keretében zajlik majd a Kossuth téren, ahol ezen a napon a gyerekeknek szól a zene is. Lényeges dolog, hogy véradást is szerveznek, mint hallottuk, ez már a tizedik olyan rendezvénye Brezovai Sándornak, ahová önkéntes véradókat is várnak. A programok ingyenesek.

(lovas)