2010. március 5.

Mosóporba rejtette a lopott pénzt

Működött a jelzőrendszer

Tíz akácfát vágtak ki és loptak el egy bekerítetlen Szentes környéki tanya udvarából, tudtuk meg a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán. A tolvajok 40 ezer forint értékű fával távoztak a helyszínről.

Feltörték az egyik helyi általános iskola alagsori szekrényét, ahonnan 50 teniszlabdát és három szivacslabdát loptak el ismeretlen tettesek. A húszezer forintot meghaladó lopás ügyében már keresik a tetteseket a nyomozók.

Tolvajok jártak a Sáfrán Mihály utcában, egy lakatlan ház melléképületében. Innen szerszámokat vittek el 170 ezer forint értékben az elmúlt héten.

Feljelentést tett az egyik közlekedési társaság sikkasztás gyanúja miatt, mert az egyik bizományos eladásra szerződött partnere az átadott bérletszelvények árával, mintegy 1 millió 200 ezer forinttal nem tudott elszámolni.

Betörtek egy Rákóczi Ferenc utcai házba is. A tolvajok átmásztak a kerítésen, betörték az épület ablakát, bejutottak a lakásba, ahonnan 600 ezer forintot és szeszesitalokat vittek magukkal.

Paradicsomot próbált lopni egy fóliasátorból ismeretlen elkövető. Egy vödörrel sikerült is szednie a zöldségből, ám ekkor a fóliasátor tulajdonosa tetten érte a férfit. A tolvaj ügyében gyorsított eljárás keretében ítéletet hoz a városi bíróság.

A szentesi gondozási központ munkatársa február 25-én telefonon értesítette a rendőrség ügyeletét, hogy az egyik egyedül élő idős gondozottjuktól pánikriasztás érkezett. A munkatárs azonnal a helyszínre sietett és szembe találkozott az onnan éppen távozó nővel. Kiderült, hogy az idős néni azért nyomta meg a pánikgombot, mert az este folyamán hívatlan vendég érkezett hozzá, egy ismeretlen nő betört a házába, ott mindent átkutatott és magához vette a sértett táskáját, benne megtakarított pénzével.

A jelzés alapján a járőrök is azonnal a helyszínre siettek, az adatgyűjtés és forrónyomos üldözés során megállapították a helyszínről távozó nő személyazonosságát, valamint azt, hogy hová menekült be. Az elkövető lakásában házkutatást tartottak, ahol a mosópor között elrejtve meglett az idős sértettől ellopott készpénz. Továbbá ugyanonnan előkerült még többszázezer forint, amiről az elkövető nem tudott érdemi magyarázatot adni. A rendőrség előtt egyébként nem ismeretlen "pénzmosó" nő ellen őrizetbe vétele mellett, lopás miatt indult nyomozás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

H. V.