2010. március 5.

Háromból három

Egy hét alatt három bajnoki mérkőzést játszott a Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabda együttese. A mieink múlt héten, szerdán kezdték a nagy sorozatot Egerben, ahol szoros összecsapáson nyertek 8-7 arányban. A találkozón 3-1-re, 4-2-re és 5-3-ra is vezetett a Szentes, ám a hatalmas akarással játszó hazaiak fordítani tudtak, és 6-5-re átvették a vezetést. Szerencsére a szentesi lányok küzdőszellemére sem lehetett panasz, a kitűnően vízilabdázó és négy gólt szerző Takács Orsolya vezérletével végül sikerült kiharcolni az egy gólos győzelmet a házigazdák ellen.

Három nappal később a BVSC ellen hazai környezetben gyűjtötte be a bajnoki pontokat a Hungerit. Kotova egészen pazar találatokat szerzett, Pengő és Győri két-két alkalommal mattolta az ellenfél kapusát, de Kövér-Kis, Takács, Hevesi és Árkosy is góllal járult hozzá a 12-6-os győzelemhez. A kapuban pompásan védő Jankovics teljesítménye mellett sem szabad szó nélkül elmenni, a hazai portás volt a mezőny egyik legjobbja. Külön öröm, hogy betegségét követően hosszú idő után ismét bajnoki mérkőzésen szállhatott medencébe Kertes Anna, aki Egerben kevesebb, a BVSC ellen már valamivel több játéklehetőséget kapott. Hozzáértők szerint Anna erőnlétével semmi gond, eddig is együtt edzett a többiekkel, a legfontosabb feladata, hogy játékban is utolérje társait. Zantleitner Krisztina, a Hungerit-MetalCom vezetőedzője a Vasutas elleni találkozó után lapunknak elmondta, hogy az Eger ellen küzdelmes mérkőzésen arattak egy gólos győzelmet, az ott szerzett lendületet pedig a BVSC elleni összecsapáson is kamatoztatni tudták. Végig koncentrált védekezést kért csapatától, amit sikerrel valósítottak meg a lányok. Külön örömet jelentett számára, hogy a fiatal kora ellenére Balázs Adrienn jó teljesítményt nyújtott a kapuban, illetve a többi fiatal játékosnak is lehetőséget tudott adni a mérkőzésen.

A szerdai, Újpest elleni itthoni találkozón sem volt kérdéses a szentesi győzelem, Győriék magabiztosan, 8-6 arányban nyertek, és továbbra is veretlenek a hazai pontvadászatban. A március 6-i, szombat délelőtti dunaújvárosi fellépés viszont már jóval nehezebb feladatnak ígérkezik, a bajnoki cím egyik várományosának otthonából igazi bravúr lenne nyertesként hazatérni.

A Bodrogi Bau-Offshore-Outlet Szentesi VK férfi vízilabda együttese ezen a napon itthon játszik, az ellenfél az OSC gárdája lesz este fél 7-kor a ligeti uszodában.

H. V.