2010. március 5.

Színes télbúcsúztató karnevál

A Damjanich utcai óvoda csoportja: Balázs Márk, Bubor Brenda, Csernus-Lukács Virág, Csernus-Lukács Milán, Csorba Éva, Gáspár Börcsök Soma, Gáspár Börcsök Márton, Kula Kira,
Lippai Veronika, Őze Kata, Szabó Bence, Szegedi Pál, Sztanó Máté, Zsigó Dávid, Benedek Aliz, Bakos István Zsolt, Berkecz Lilla, Boldizsár Bence, Bubor Panni, Czibulya Bence, Csatordai Janka, Dávid Lora, Dénes Lili, Péter Armand, Sebesi Gréta, Sipos Teodor, Szabó Márk, Vass Gergely, Janószegi Eszter, Fehér Bettina, Boldizsár Rebeka, Valy Dominika. Felkészítők: Ágostonné Szabó Tünde, Perczel Olivérné, Virág Györgyné és Zsiga Judit
Február utolsó napján Szentes elűzte a telet - bár az esőt nem. A Télbúcsúztató karnevált 9. alkalommal rendezte meg az önkormányzat - mondta el Garai Sz. Imréné, a karnevál főszervezője. A Koránt szlovén busókkal színesített hagyományos rendezvény két napján, többezren élvezték a műsort, szórakoztak és búcsúztatták a telet. Pénteken a családok ünnepeltek, nagyon népszerű volt a város utcáin robogó kisvonat, de óriási sikerük volt az iskolákat felkereső és a tanulókat "riogató" busóknak is. A gyerekek eleinte egy kicsit talán még féltek is tőlük, de aztán nagy ovációval fogadták őket mindenhol. Szombat reggeltől az óvodások és az iskolások vették át a "hatalmat" a Dr. Papp László sportcsarnokban.

A városi óvodák mellett Fábiánsebestyénből is jöttek, de voltak itt Derekegyházról és Nagytőkéről is. Délelőtt telt ház előtt több száz gyerek lépett fel 26 csoportban. Este kilenc, általános és középiskolás tanulóból álló csoport vett részt a "Diákcsillag születik" versenyben.

A Mátéffy utcai óvoda csoportja: Berta Rebeka, Bónus Ákos, Csáki Anna, Józsa Dorina, Komár Martin, Kocsmár Szabolcs, Papp Dávid, Pásztor Dávid, Osztreluczki Márton, Elbert Rókus, Cserhalmi Ádám, Héri Adrienn, Takács Szilvia, Nagy Gábor, Prievara Zsolt, Pólya Szabolcs, Nagypál Lehel, Szabó Ákos, Mácsai Sára, Gergely Bence, Gyuricza Nikolasz, Kiss Csanád, Fülöp Levente, Tóth Tamás, Dömsödi Anna. Felkészítők: Valkai Lászlóné és Taryné Molnár EszterA produkciók rendkívül változatosak voltak. Az óvodák állat- és egyéb meséket, az iskolások filmeket, napi, iskolai történéseket, életképeket, stb. dolgoztak fel, és több csoport élőzenével is kísérte a produkciót. Nem volt meghatározva témakör, és ezért rendkívül változatosak voltak az előadások. A rossz időjárás miatt a szabadtéri programok egy része elmaradt, de a csarnokban mutatták be műsorukat a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrzők Egyesülete Szentesről, akik Lázár Mihály vezetésével, középkori táncokat, csata- és egyéb jeleneteket adtak elő. A Lajtha László művészeti iskola ütő-együttese, Kertész Ákos vezetésével szinte mindenkit bevont a "zenélésbe": flakonokat egymáshoz ütögetve együtt dobolt a csarnok közönsége. A busók is bekényszerültek a csarnokba az eső elől, de ez nem zavarta őket, hiszen fergeteges hangulatot "kavartak", az idén először velük érkező "sündisznókkal", bohócokkal, és más maskarásokkal.

A Köztársaság utcai óvoda csoportja: Balogh Dániel, Bodzás Adrienn, Hercegfalvi Tibor, Insperger Bársonyka, Katarof Patrícia, Nagy Milán, Papp Eszter, Pataki Kamilla, Sáfár Nóra, Schwartz Kata, Szatmári-Nagy Zoltán, Szepesi Dorina, Varga Virág, Balázs Marcell, Komáromy Gusztáv, Sárközi Kornél, Tunyogi Ádám, Sebesi Ádám, Antal Hanna, Fodor Dávid, Páhy Lujza. Felkészítők: Bujdosóné Andrikó Anikó és Hornyik LászlónéA "Diákcsillag születik" vetélkedőre sms-ben lehetett szavazni, és amíg a közel ezer szavazat összeszámlálása történt, addig a Szilver TSE versenytáncosai latintánc bemutatót tartottak.

A verseny eredménye: 1. Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola 12. B osztály, "Grease" című produkcióval, felkészítő tanár Török Edit; 2. Koszta J. Általános Iskola 8. C osztály, "Rémesen szép álom", felkészítő Janiga Lászlóné; 3. Petőfi Sándor Általános Iskola 8. B osztály, "Nemcsak a fiataloké a világ" felkészítő Markó Ágnes.

A programzáró buli sztárvendége Király Viktor volt, aki magyar- és külföldi számokból álló műsorával, szinte az őrületbe kergette a fiatal lányokból álló rajongótábort. Legvégül a szokásos Raiffeisen támogatással, több száz léggömb "szakadt le" a mennyezetről.

A Rákóczi utcai óvoda csoportja: Bubori Kincső, Csatlós Vencel, Deák Petra, Héri Bianka, Hubert Gyula, Kádár Martin, Kemenes Lili, Nagy Brigitta, Sipos Endre, Szakál Diána, Szakál Zsófi, Takács Krisztián, Tényi Réka, Tóth Balázs, Varga Olivér, Bánfi Ákos, Héri Dániel. Felkészítők: Orosz Imréné és Forgóné Borbás KláraGarai Sz. Imre