2010. február 26.

Naprakészen a vendégekért

Szentes az Utazás kiállításokon

Szentes és kistérsége is bemutatkozik a nagy múltú budapesti Utazás kiállításon. A Hungexpo területén március 4-7. között rendezik meg immáron 33. alkalommal a legjelentősebb hazai turisztikai seregszemlét, melyen városunk legalább egy évtizede képviselteti magát.

Szentes az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Csongráddal közösen mutatkozik be kínálatával, a két település közti több évtizedre visszanyúló szoros együttműködés megerősítéseként. Húsz négyzetméteres sarokstandot bérelnek, ezen osztozik a két város. A már jól ismert installációval és naprakész információkkal készülnek a szakemberek.

Azonban ezúttal a szomszédvárral való együttműködés mellett egy másik is helyet kap a turisztikai kiállításon, tudtuk meg Deim Évától. Az idegenforgalmi ügyintéző kiemelte, hogy idén a jövő felé mutatva az önkormányzat a helyi civil szférával szoros együttműködésben mutatkozik be. Az ügyintéző szerint ez a legautentikusabb módja a bemutatkozásnak, hiszen a vendégek a város építésében, népszerűsítésében részt vállaló személyektől kaphatnak tájékoztatást, valamint az idegenforgalomban érintett szolgáltatók is nyilatkozhatnak vállalkozásaikról.

Az idei a Fesztiválok éve elnevezést kapta, a szentesi szakemberek is ezt a mottót tartották szem előtt anyagaikban. Nemcsak a város, hanem a kistérség népszerűsítése is cél, lehetőségeikhez mérten színvonalas, attraktív megjelenéssel, magyarázza Deim Éva. Aktualizált és új kiadványokkal is találkozhat standjukon az érdeklődő. Az átfogó prospektusok, bemutatkozó anyagok mellett kistérségi programajánló, DVD, a Civil TV Várjuk Szentesen című CD-je, valamint a negyedéves Szentesi programajánló is helyet kapott a sokszínű kínálatban. A direkt marketing jegyében adott célcsoportot céloznak meg konkrét programcsomagokkal, melyek nemcsak tematikájukban változatosak, de a Fesztiválok évéhez igazodva a kistérségi és városi nagyrendezvényeket is bemutatják. Ehhez pedig elengedhetetlenül fontos, hogy aktuális elérhetőségekkel is rendelkezzenek a kiadványok.

A jövő csütörtökön kezdődő eseményen az első mindig a szakmai nap, ezt követik a közönségnapok. A programkínálat megtekintése közben naponta játékra is várják az érdeklődőket, akik a várossal kapcsolatos kvízkérdések helyes megválaszolása esetén értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Nyerhetnek például a nemrég megjelent Szentes kincsei című képes albumból, mely iránt már az Önkormányzati Sajtószolgálat is kifejezte gratulációját. Emellett a Szabadság - Szentes - Szeretem elnevezésű kampány szlogenjét viselő pólókat is kisorsolnak.

A nagy seregszemle után regionális kiállításokon is bemutatkozik a város. Debrecenben március 26-28-án, Veszprémben április 17-18-án találkozhatnak Szentessel az érdeklődők. Ezek a kisebb léptékű rendezvények lehetővé teszik az emberközelibb, közvetlenebb városnépszerűsítést.

Darók József