2010. február 26.

Életveszélyes fenyegetés, sikkasztás

Két nap alatt kétszer próbált vodkát lopni a Tescóból egy szentesi férfi. Mindkét alkalommal lebukott a tolvaj, ellene lopás miatt indítottak gyorsított eljárást a hatóság emberei.

Csütörtökről péntekre virradóra az egyik helyi középiskolából loptak el nagy-értékű szerszámgépeket 200 ezer forint értékben. A nyomozók gyorsan a tettes nyomára bukkantak, és a gépek is előkerültek. Az elkövető az iskola felnőttképzésén résztvevők egyike, szintén gyorsított eljárással születik ítélet az ügyében.

Zaklatás és magánlaksértés miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki volt élettársával került konfliktusba az elmúlt héten. A férfi bement egykori párja ingatlanába, az ott lévő autót megrongálta. Ez eddig nem is lett volna ügy a rendőrség számára, mert a jármű kettejük közös tulajdona volt, ám azért, hogy életveszélyesen megfenyegette volt élettársát, már a nyomozók felé is el kell számolnia.

Büntetőeljárás indult egy hölgy ellen, aki albérletéből, miután onnan elköltözött, magával vitte az ott található 70 ezer forint értékű cserépkályhát. A rendőrség most sikkasztás miatt vizsgálódik az ügyben.

Eljárás indult egy fiatalkorú elkövetővel szemben, aki merő szórakozásból egy belvárosi panellakás lépcsőházában két tűzoltókészüléket tört fel, és telefújta habbal a folyosót. Eme "pompás" ötlet után rongálás miatt kell felelnie a hatóság előtt tettéért.

Az elmúlt héten hat anyagi káros baleset történt városunkban. Két esetben a jobbra tartási kötelezettség be nem tartása miatt történt koccanásos ütközés. Ekkor a személyautók annyira közel haladtak el egymás mellett, hogy összeért a visszapillantó tükrük.

Egy esetben a sofőr nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, és lecsúszott az úttestről, de volt olyan baleset is, amely a követési távolság be nem tartása, illetve az elsőbbség meg nem adása miatt következett be. A tavaszias időjárás beköszöntével a gépjárművezetők is bátrabbá válnak, ám nem árt óvatosnak lenni, különösen a reggeli és az esti órákban, amikor a nedves útszakaszok, és a köd is megtréfálhatja az autósokat. A szentesi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai gyakorlatilag a nap 24 órájában, folyamatosan üzem-ben tartják a traffipax-készüléket, Szentesen és környékén bármelyik útszakaszon, és időpontban lehet sebességellenőrzésre számítani.

H. V.