2009. december 18.

Összefog a két teniszklub

Jövőre Szentesen rendezik az országos vidékbajnokságot

Bakos László edző, tanítványaivalA 2009-es esztendő páratlan és fantasztikus sikereket hozott a Szentesi Teniszklub életébe. Ezt, ha úgy vesszük, azzal jutalmazta a Magyar Tenisz Szövetség, hogy harminc év után Szentes rendezheti meg az ország legnagyobb tömegeket megmozgató tenisz rendezvényét, az országos vidékbajnokságot. Úgy is mondhatnánk, hogy az utánpótlás magyar "Roland Garos" versenyét. Ez utoljára 30 évvel ezelőtt sikerült Szentesnek, nem véletlen hát, hogy Mészáros Zoltán klubelnök a döntést sportdiplomáciai győzelemnek tekinti.

Amint arról már beszámoltunk e hasábokon, a klub a vidék második legjobb egyesülete lett 2009-ben.

Hatalmas kupa bizonyítja mindezt a klubszékházban. El kell mondani, bizonyítottak fiatalok. Mészáros Zoltán különösen a 16 évesek fiúcsapatát emeli ki, akik többszörös vidékbajnokok lettek, egyéniben, párosban és csapatban is. De ugyanúgy említésre méltóak a lányok esetében a 18, valamint a 12 évesek korosztálya. Sok értékes pontot hoztak a klubnak, olyannyira, hogy a helyi teniszsport történetében évtizedekkel ezelőtt volt ehhez hasonló.

- Megpályáztuk a 2010-es országos vidékbajnokságot - tájékoztat Mészáros Zoltán. - Ami azt jelenti, hogy júliusban, 14-től az ország minden részéből több száz élversenyzőt várunk, 10 napon keresztül nonstop versenyek lesznek a teniszpályán. A szállásokat már lefoglaltuk. A másik örömteli hír, amiről szeretnénk az olvasókat tájékoztatni az, hogy megpróbáljuk a város teniszsportját összefogni. A mi tervünk eddig is az volt, hogy egyesítsük a szentesi teniszsport erejét. A férfi csapatot a jövő esztendőre közösen neveztük a Szentesi Kinizsivel. Utánpótlás korú fiataljaink nagy erősséget jelenthetnek a csapatnak. A jövő esztendőben az I. osztályban a női csapatunk szerepel, és a másodosztályban is lesz egy Szentesi Teniszklub-Szentesi Kinizsi egyes, meg Szentesi Teniszklub-Szentesi Kinizsi kettes csapat. Ez egyben a két helyi klub közeledése is, az összefogás mindenképpen a jövőt szolgálja. Wit-mann Jánossal a Szentesi Kinizsi tenisz szakosztályának a vezetőjével kiváló kapcsolatot tartunk fenn, hasonlóan a versenyzőkkel. Hiszem, együtt nagyobb esélyünk van a sikeres szereplésre.

Elhangzottak olyan pletykák, hogy veszélybe kerül a teniszsport Szentesen. A strandi beruházással kapcsolatosan fölmerült, hogy az uszoda, az ottani szálloda építése a teniszpályákat is érinti - teszem fel a kérdést.

- Én is hallottam róla, hogy a teniszpálya közepén parkolót, fedett uszodát építenek - mondja erre a klubelnök. - A városfejlesztési, -rendezési, környezetvédelmi bizottság elnöke, Baranyi Imre megnyugtatott bennünket, hogy a beruházás a teniszpályákat csak jótékonyan érintheti, szerződésbe foglalták, hogy pályát nem veszíthet a szentesi teniszsport, a távlati elképzelésekben benne van, hogy a klubházunk is szervesen kapcsolódik a Welness központhoz, illetve egy harmadik, vagy akár egy hárompályás fedett pálya is épülhet majd. Tehát a strandi beruházás csakis jótékonyan érinti a teniszpályát, amely teljesen beleilleszkedik majd a szabadidő központba. Ezzel tovább erősödhet a szentesi teniszsport.

Lovas József