2009. december 18.

Megújul a vízilabdázók alapítványa

Új elnökkel, új lendülettel folytatja három esztendővel ezelőtt elkezdett munkáját a Szentesi Vízilabda Klub alapítványának, a Szentes Vízilabdázásáért 2006 Alapítványnak az elnöksége. A posztjáról lemondott Sarusi Kiss András helyett - akinek eddigi munkáját ezúton is köszöni a klub - dr. Dömsödi Józsefet választotta az alapítvány elnökévé az elnökség. A megyei napilap által nemes egyszerűséggel "szentesi hősöknek" titulált, 29 éve Magyar Kupát nyert csapat egykori tagja első jelentős sikerét már elkönyvelhette: az ELMÜ szponzorációs támogatást nyújtott a vízilabda klubnak. És ez csak a kezdet.

Beleon Zsolt többszörös felkérésére, hívó szavára végül igent mondott dr. Dömsödi József, és elvállalta az alapítványi elnöki posztot. Mondandójából kitűnik, hogy annyi mindent kapott már az itteni vízilabdától, hogy eljött az idő, hogy ebből most visszaadjon valamit a klub számára.

Mint, ahogy azt az elnöktől megtudtuk, az alapítvány számlájára befolyó összeg egy részét szeretnék visszaforgatni a helyi utánpótlás támogatásába, annál is inkább, mert a néhány hete lejátszott férfi Magyar Kupa négyes döntőjében büszkeséggel láthattuk milyen értékei vannak a szentesi vízilabdának, ugyanis számos szentesi illetőségű játékos kapott főszerepet a mérkőzéseken. Dr. Dömsödi József elmondta azt is, hogy terveik között szerepel a Szentesi Vízilabdázók Baráti Körének újra életre hívása. Ezzel kapcsolatban minden támogató ötletet, segítséget szívesen vesznek nem csak az alapítvány, de az elnökség tagjai is. A pályázati időszakban igyekeznek minden lehetőséget megragadni, ebben Kuritár Angéla, a klub munkatársa nyújt majd segítséget az alapítványnak. Kiderült az is, hogy az elnök közbenjárására az ELMÜ anyagi segítséget nyújt a klub működéséhez, sőt körvonalazódik egy olyan névszponzorációs együttműködés is, mely során Kovács Gáborral, az Üvegtigris című film harmadik részének producerével folytat előrehaladott tárgyalásokat dr. Dömsödi. Mindemellett természetesen számos egyéb támogató megnyerését tervezi a helyi vízilabda ügyének az elnök. Akik pedig nem szándékoznak belépni a baráti körbe, de segíteni szeretnék a szakosztályokat, azoknak a figyelmébe ajánljuk a jövő évi adóbevalláskor felajánlható 1 százalékot, illetve az egyelőre csak a tervekben létező, ún. "Vízcsepp-jegyeket", melyekkel az egykori téglajegyekhez hasonló módon "építhető" tovább a szentesi vízilabda.

H. V.