2009. december 4.

Edzőbuktató vereség

Tizenegy góllal, 16-5-re kapott ki az OSC otthonában a Bodrogi Bau-Offshore Outlet Szentesi VK férfi vízilabda csapata. A meglepő különbségű, és nagyon sima kudarcra Vass Sándor keresi, de egyelőre nem találja a magyarázatot. A szentesi tréner nem tagadta, nem várt vereséget, különösen ilyen arányút nem. A játékosok az előzetesen megbeszélt taktikai elemekből semmit nem valósítottak meg, a támadások során nem akadt egyetlen olyan játékosa sem, aki szervezte, felépítette volna az akciókat, türelmetlenek voltak, kapkodtak, egytől egyig valamennyien gyenge teljesítményt nyújtottak a fővárosi mérkőzésen.

A vezetőség és a játékosok közötti hét eleji megbeszélés után kiderült, december 7-től már nem Vass Sándor a Szentes edzője. Mint azt Madarász Mihálytól, a klub elnökétől megtudtuk, Vass Sándor mindenképpen változtatást szeretett volna a csapat jelenlegi játékos-keretét illetően, ebbe azonban az elnökség nem ment bele. Vass ekkor felajánlotta lemondását, amit három órás vita után az elnökség elfogadott. Madarász azt is elmondta, hogy természetesen nem mennek el szó nélkül a kiütéses vereség mellett, éppen ezért valamennyi játékos fizetéséből levonnak, négy meghatározó, kulcsjátékosuknak pedig ultimátumot adtak. Madarász szerint Vass Sándor játékospárti edző volt, ami nem lenne baj, sajnos azonban néhányan viszszaéltek ezzel a csapaton belül. Az biztos, hogy keménykezű edzőt szeretnének a csapat élére, aki januártól dirigálhatná a csapatot. A négy "renitens" játékos sorsáról is az új edző dönt majd, ő dönti el, hogy kíván-e velük együtt dolgozni. Az érintett játékosok egyébként elfogadták a klubvezetés döntését.

A folytatás sem ígérkezik egyszerűbbnek a csapat számára, hiszen december 4-én, pénteken este a Ferencvárossal, két nappal később a BVSC-vel játszik a Szentes, ráadásul mindkét alkalommal a fővárosban- ekkor még Vass Sándorral a kispadon. Kérdés, hogy a történtek után lehet-e érdemi munkát végezni?

A hölgyek, a Hungerit-MetalCom-Szentesi VK könnyedén vette a szegedi akadályt, a megyeszékhelyen nyert Zantleitner Krisztina együttese 15-6-ra, és 19 pontjukkal továbbra is a tabella élén állnak Kotováék. A december 5-i, szombati BVSC elleni összecsapás már nehezebb, de koránt sem megoldhatatlan feladatnak ígérkezik. A találkozó 16 óra 30 perckor kezdődik a ligeti uszodában.

H.V.