2009. november 27.

Álarcos rablót keres a rendőrség

Fegyveres rablás miatt indított eljárást a szentesi rendőrkapitányság ismeretlen elkövető ellen, aki az elmúlt héten (november 20.) háromnegyed hét körül a Kiss Bálint utcában - fején fekete símaszkban - megállított egy arra sétáló nőt, és értékei átadására szólította fel. Kérésének azzal adott nyomatékot, hogy elmondta, fegyver van nála. A nő átnyújtotta táskáját, benne készpénzzel, iratokkal. A támadó amint megkapta amit kért, elfutott a helyszínről. A férfi kb. 180 centiméter magas, vékony testalkatú és sötét ruhát viselt. A szentesi rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki bármilyen információval tud szolgálni a rablással kapcsolatban, ossza meg a nyomozókkal akár személyesen, vagy a 63/561-310-es telefonszámon. A támadó 5-15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat tettéért.

Súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy helyi férfi ellen, aki egy családi perpatvart követően ásóval ütött rá unokatestvére kezére úgy, hogy nyolc napon túl gyógyuló kézcsonttörése lett.

Kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás egy apa és egy anya ellen, akik lopni vitték gyermeküket, ám tetten érték őket. A szülők ezért a nevelési módszerükért akár öt éves szabadságvesztésre is számíthatnak.

Három fiatalt igazoltattak néhány nappal ezelőtt a rendőrök, és az intézkedés során ún. pszichotrop-gyanús anyagok kerültek elő az autóból. Később kiderült, hogy az anyag marihuána volt, ráadásul a gépkocsi sofőrje is fogyasztott belőle, így ellene nem csak kábítószer birtoklása, hanem bódult állapotban történő gépjárművezetés miatt is eljárás indult.

Több hobbikertbe is betörtek november 24-ére, keddre virradóra. Akadt olyan hely, ahol a tettes nem talált semmit, de volt, ahonnan tíz felpucolt baromfit vitt magával.

Két ismeretlen tört be egy nagytőkei tanyába, majd ahogy mentek, olyan gyorsan el is tűntek a helyszínről. A rendőrök később, néhány kilométerrel arrébb elfogták a fiatalkorú lányt és társát, egy felnőtt férfit, akik minden bizonnyal éjszakára szerették volna meghúzni magukat az épületben. A lányt eltűnés miatt már keresték a rendőrök, a férfit pedig más okból a bíróság köröztette.

Önbíráskodás miatt indult eljárás egy nagymágocsi férfi ellen, aki miután 17 ezer forintot adott volt párjának, később meggondolta magát. Visszament a nőhöz, majd viszszakövetelte a pénzt, némi fojtogatás és pofon kíséretében.

Két súlyos sérüléssel járó baleset történt az elmúlt napokban Szentesen és a környéken. November 9-én, fél 5 után egy megkülönböztető mellény nélküli, kivilágítatlan kerékpárját az út közepén toló nagytőkei férfit gázoltak el a magyartési úton. 21-én egy kerékpáros hajtott ki a 45-ös számú főútra a Kikelet utcából, az elsőbbség meg nem adása nélkül, ittasan, őt is személygépkocsi ütötte el.

H.V.