2009. november 20.

Feltörhetetlen szolnoki védőfal

Nagy küzdelemben, gólszegény mérkőzésen szenvedett 5-3-as vereséget hazai pályán a Szolnok együttesétől a Bodrogi Bau Offshore-Outlet-Szentesi VK férfi vízilabda csapata. Több mint tizenkét percnyi játék után született az első találat, ki más is szerezhette volna, mint - az elmúlt szezonban a mieinket erősítő - Szőke Szabolcs. Az első negyedben három bravúros Horváth Tamás védésnek tapsolhatott a hazai publikum, a túloldalon pedig Zsivanovics, Jaksa és Torday tesztelte az ellenfél hálóőrét Gárdonyit, de sajnos még büntetőből sem sikerült a kapuba találniuk a mieinknek. Mindkét együttes nagyszerűen védekezett, mindkét kapus remek napot fogott ki, és ha már a védelmek is verve voltak, akkor a kapufa mentett. A már említett Szőke gólt követően gyorsan megduplázta előnyét a Szolnok, ám ekkor Éles Vilmos végre megtörte a vészes hazai gólcsendet, és a félidőre valamivel közelebb "húzta" csapatát a Szolnokhoz.

A szentesi szempontból általában kritikusnak mondható harmadik negyed ezúttal is az ellenfélé volt. Ebben a nyolc percben ismét képtelen volt bevenni a szolnoki kaput a Bodrogi Bau, a zónavédekezést nem sikerült feltörniük Szabó Tamáséknak, a távoli lövéseik pedig kivétel nélkül célt tévesztettek, vagy pedig elakadtak a védőkezek sűrűjében. Az utolsó nyolc perc elején már 5-1-re vezetett a Szolnok, Gárdonyinak egyszerűen képtelenség volt gólt lőni, egészen a mérkőzés legvégéig. 58 másodperccel a vége előtt előbb Torday, majd nem sokkal később Éles kozmetikázott a végeredményen. Vass Sándor vezetőedző szerint három lőtt góllal lehetetlen mérkőzést nyerni, ez most is bebizonyosodott. A küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panasz, az öt kapott gól sem rossz, de a megbeszélt taktikából kevesebb valósult meg, mint a Pécs ellen. Vass szerint megérdemelt szolnoki győzelem született, még az érdekes játékvezetői felfogás ellenére is. A mester még azt is hozzátette, hogy a Szolnok bravúros szegedi pontszerzése alkalmával nem játszott olyan jól, mint itt Szentesen.

A következő fordulóban november 28-án, szombaton a fővárosban játszik a kilencedik helyen álló Szentes, ekkor az OSC lesz a soros ellenfél.

H. V.