2009. november 13.

Esélyük sem volt gólt lőni

A közelmúltban a bajnok Berettyóújfalutól 4-2 arányú vereséget szenvedett a Co-lorspectrum Aramis. Az elmúlt héten pénteken a Le-grand-MetalCom Szentes csapatával játszott NB I-es bajnoki mérkőzésen. A tabella negyedik helyén szereplő hazaiak, az első perctől nem hagytak kétséget afelől, hogy nem engedik ki a három pontot a kezükből, és a tartalékos szentesiek ellen könynyedén alakították ki a helyzeteiket. Ha a kapufáik is bemennek - ezt senki nem szokta számolni - sokkal súlyosabb vereség lett volna a végeredmény.

Bíró kapus és Erhardt sérülés miatt nem tudott elmenni, Kovács Norbinak nem fogadtak el egy pecsétet az igazolásán, így nem játszhatott. Béry kapust, Kerepeczkyt, Kazánt és Törököt a nagypályás csapatuk nem engedte el a mérkőzésre. Varga Róbert és Szűcs Dániel pedig abbahagyta a futsalt, hogy csak néhány játékost említsünk. Így az utánpótlás csapat kapusa, Gombos Viktor állt a kapuba és még három fiatal egészítette ki az "öregeket".

Sajnos a mérkőzés statisztikája egyértelműen azt jelezte, hogy a fiatalok rutintalanságát használta ki az Aramis, a gólok is döntően akkor estek, amikor a kezdők voltak a pályán. Igaz, hogy gólt a mecscsen nem tudott rúgni a Szentes, mert a hazaiak az egész pályás letámadással szinte szóhoz sem engedték a Legrand-MetalCom játékosait, az egyébként sportszerű mérkőzésen. Az Ara-mis játékosok az első félidő végén 2-0-ra vezettek.

A második félidő úgy kezdődött, mint már annyiszor. A csapat lélekben még az öltözőben volt, amikor középkezdésből 4-5 passz után a labda a szentesi kapuban landolt, 3-0.

A negyedik Aramis gól. A baloldalon Rábl János a félpályát átlépve egy csellel becsapta a rátámadó szentesi játékost: "behúzta" a labdát a jobb lábára, és középről hatalmas gólt "ragasztott" Gombos Viktor kapujának bal felső sarkába.

Ezután érdekes módon feljött a Szentes, és több gólhelyzetet is sikerült kialakítani, de az eredmény már nem változott. Colorspectrum Aramis - MetalCom Szentes 4-0.

Némethy László, a Legrand-MetalCom edzője így nyilatkozott a meccs végén: - Az Aramis ma jobb csapat, mint a sok-sok sebtől "vergődő" Szentes. A csapat egyébként sem tud eleget edzeni. Közben a játékosok igazolásával is problémák vannak, vagy sérülések jönnek közbe, és ráadásul a nagypályás csapatok - érthetően - sem engedik el bajnoki mérkőzés előtti napon a játékosaikat.

(Garai)