2009. november 13.

Szülinapi torta a sportcsarnoknak

Tomcsányi Ferenc, a sportcsarnok igazgatója a munkatársaival közösen úgy döntött, hogy a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok átadásának 13. évfordulóját sportnappal ünneplik meg. A program szervezésében nagyon sok segítséget kaptak a Szentesi Kosárlabda Klubtól és a Szentesi Kinizsi SZITE kézilabda szakosztályától. Múlt héten vasárnap délelőtt a kosárlabda szerelmesei töltötték be a termet: négy helyszínen játszottak és rendeztek dobóversenyt. Déltől a kézilabdások vették át a terepet: önfeledten szórakoztak, játszottak szülők és gyerekek együtt. Délután már "komoly" mérkőzések voltak, hiszen a Szentesi Kinizsi SZITE női kézilabda csapata a Bordány együttesét fogadta, majd a junior kosarasok a Kiskunfélegyházát. A programok végén családias ünnepségen kínálták a részt vevőket, ahol a születésnapi tortát - a kosarasok jóvoltából - is felszeletelték a vendégeknek.

Üröm az örömben: az eső miatt a sportcsarnok most is több helyen beázott. Ez a probléma a csarnok átadásától jelentkezik, több szakember is készített már szakvéleményt a javításról, több javítást is megrendeltek már, például lemezgallért szereltettek a szellőzők köré, de a csarnok mégis beázik. A beázás miatt csúszóssá váló parketta balesetveszélyes, és ezt a problémát mindenféleképpen orvosolni kell. Jelenleg egy újabb szakértői vélemény készítése van folyamatban.

Forgó Ferenc (képünkön), a szentesi Kosárlabda Klub junior korosztályú játékosa nagyon örült, hogy erre a rendezvényre sor került, mert most olyan gyerekek, és a szüleik is eljöttek, akik eddig csak kívülállóként figyelték ezt a játékot. Négy helyszínen folyt a játék, dobóverseny, hagyományos kosárlabda és streetball, és volt az abszolút örömjáték, ahol a szülők és gyerekek egymás ellen játszottak. Ez az alkalom nagyszerű lehetőség arra, hogy minél több gyereket ehhez a sportághoz csábítsanak.

Vízi Zsuzsanna (képünkön) két gyermekével érkezett a sportcsarnokba, kifejezetten a kosárlabda kedvéért. A gyerekei - bár még kicsik - nagyon lelkesek, és ezt ő is átvette. Nagyon örül az ilyen kezdeményezéseknek, hiszen ennél hasznosabb időtöltést a szabadidőben, a gyerekeknek nem nagyon tud elképzelni. Reméli, hogy ezek az élmények meghatározóak lesznek a gyermekei életében, és később is a sport mellett fognak maradni.

Bajnoki mérkőzésen fogadta a Szentesi Kinizsi SZITE női kézilabdacsapata a Bordány együttesét. Az már a mérkőzés előtt kiderült, hogy a vendégek előrébb vannak a sportágban, mint a szentesiek. A mérkőzésen hamar megmutatkozott a két csapat közötti különbség, ami félidőben 13-8-as vezetést jelentett a vendégek javára. A második félidőben sem változott a helyzet, 24-16-ra győztek.

Debreczeniné Maruzsán Eszter, a szentesiek edzője szerint a csapatának fiatal tagjai még tapasztalatlanok, főleg a védekezésben. Olyan elemi hibákat vétenek sorozatban, amit egy kis rutinnal le lehetne rendezni, de azért van az ilyen bajnokság, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek.

Az egy éve működő Szentesi Kosárlabda Klub junior csapata fogadta bajnoki mérkőzésen a Kiskunfélegyháza hasonló korú csapatát. Fiataljaink nagyszerű győzelmet értek el a lelkes szurkolótábornak köszönhetően. Ezek a gyerekek még most tanulják a kosárlabda alapjait, de minden esély megvan arra, hogy egy-két éven belül már komoly, akár felnőtt bajnoki kosárlabda mérkőzéseket is láthassunk.

Alekszandr Preskar, Szale edző nagyon büszke a tanítványaira. Szinte a nulláról kezdték, és egy év alatt ez már a második olyan mérkőzés volt - a hétből -, amit megnyertek. Egy kicsit bonyolult a csapat összeállítása, hiszen a korosztály alapvetően az 1992-ben születettekre épül, de nincs ennyi tizenéves játékosa az egyesületnek. Így fiatalabbakkal, - a többiek hozzájárulásával - és két idősebb játékossal játszanak. Ez a két győzelem, várakozáson felüli szereplés, ami biztos alapot adhat arra, hogy jövőre ez a csapat az NB II-ben induljon. Szentes Kosárlabda Klub-Kiskunfélegyháza 67-50.

Kép és szöveg:
Garai Imre