2009. november 13.

Bravúros győzelem a Pécs ellen

Nagyszerű mérkőzésen, az utolsó pillanatig nyílt összecsapáson verte 8-7-re a találkozó előtt esélyesebbnek tartott Pécs együttesét a Bodrogi Bau Offshore Outlet Szentesi VK férfi vízilabda csapata. Az előző fordulóban a Szolnok ellen pontot vesztő Pécs mindenképpen javítani szeretett volna korábbi teljesítményén, vagyis számukra kizárólag a három pont megszerzése volt az elfogadható. Ennek megfelelően pécsi góllal kezdődött a mérkőzés. Zsivanovics átadása után Torday egyenlített, majd az olimpiai bajnok Váry Attila csavart lövése után mutatta be első bravúrját Horváth Tamás. Az első negyed vége előtt nem sokkal Araczki András találatával nálunk volt az előny. A második nyolc percben a különbség háromra nőtt a két csapat között. Éles Vilmos a támadóidő lejártakor szerezte a harmadikat, majd Zsivanovics és Szabó Levente is betalált. A mieinkkel a lépést a két gólt gyors egymásutánban szerző, szentesi Hegedűs István révén tartotta a Pécs. Majd emberhátrányban az üres kapu felé tartó lövésbe Szabó Zoltán tette bele a kezét, az ellenakciót követően pedig szintén ő volt az aki mattolta Diakonow kapust. És hogy milyen fegyelmezetten védekezett a Szentes, arra a legjobb példa, hogy az első félidőben hat emberhátrányos szituációból ötöt sikerült hibátlanul kivédeniük.

Térfélcserét követően még nagyobb sebességre kapcsolt a Pécs, ugyanakkor visszaesett a Szentes játéka. Hogy mégis előnnyel indulhattunk neki a negyedik negyednek, az Zsivanovicsnak volt köszönhető. Nyolc percnyi tömény izgalom következett a végén: mindkét oldalon helyzetek és emberelőnyök sora maradt ki, kapufákat lőttek a játékosok, aztán a vége előtt Torday átadását Araczki bombázta a kapuba. Hegedűs még meglőtte a maga harmadik, csapata hetedik gólját, de már nem volt tovább.

A bravúros, ám megszolgált győzelmet követően Vass Sándor, a Szentes vezetőedzője elmondta, hogy nagyon nehéz volt négy olyan mérkőzésből érkezni ebbe a találkozóba, mint amilyeneket már maguk mögött tudhattak. Az utolsó két összecsapáson már megmutatta a társaság, hogy van tartása a jóval esélyesebb ellenfelekkel szemben is. A Pécs ellen is volt hiba a játékban, de akaratban, hozzáállásban egységesek voltunk végig. 6-3 után egyenlített az ellenfél, de volt tartásuk, és ahogy azt a mester elmondta nekik, nem a második-harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés, hanem a végén. Egy góllal nyertek, és ezzel tökéletesen elégedett.

November 14-én, szombaton 18.30 órától a Szolnok ellen hasonló elszántságra, fanatizmusra lesz szükség a pontszerzéshez. A férfiak meccse előtt a hölgyek (Hungerit-MetalCom-Szentesi VK) ellenfele az Eger lesz, a találkozó 16.30 órakor kezdődik.

H. V.