2009. november 13.

Graffiti Club

Koncertek és tehetségkutató verseny

Néhány hete ismét nagy a nyüzsgés a sportpályák melletti Graffiti Clubban. Az Életjel KKSE sikeres pályázatának köszönhetően, a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért, azaz a Pankk program keretein belül több zenekar is színpadra lépett már a hétvégénként összegyűlő közönség előtt. November 20-21-én, szintén a Pankk program részeként tehetségkutató versenyt is rendeznek.

A hétvégi koncertekre a Vidéki klubkoncert 2009 kategóriában nyertek támogatást a szervezők, akik elsődleges célként az amatőr helyi és környékbeli zenekarok felkarolását tűzték ki. A Graffiti Clubban olyan együtteseknek biztosítanak fellépési lehetőséget, akik saját szerzeményeiket játsszák az esténként átlagban 70-100 fős közönség előtt. - Általában a saját ízlés dönti el, illetve az anyagi lehetőségek, hogy kiket hívunk meg. Vannak azonban olyan zenekarok is, akik jelentkeztek nálunk, mert hallották, hogy van fellépési lehetőség. Az anyagi hátteret a pályázati pénz, illetve a belépőkből beszedett bevétel biztosítja. Nem kell fizetnünk a helyiségért, azonban a hangosítás, a szerzői jogvédő hivatalnak befizetendő összeg, a plakátok kiadást jelentenek - mondta el a 15-45 éves korosztályt mozgósító hétvégi bulik szervezője, Arató Mátyás.

Egészen májusig tart a koncertek sora a Graffitiben, a legkülönbözőbb műfajok megszólaltatásával. A műsorban lesz alternatív- és világzene, under-ground metal, ír kocsmazene és blues is. November 13-án az Őrtorony, 14-én a Dishonor és az Aurora, 27-én a Plasma Press, 28-án a Trottel, december 4-én az Alcohol, 11-én a Zorall, 12-én a Jelfürkész Társulat, 18-án pedig a Hisztéria és a Quss lép színpadra a Graffitiben. A Tankcsapda november 26-án rendhagyó helyszínen, az ifjúsági házban játszik.

A november 20-21. is rendhagyó alkalom, tehetségkutató versenyt rendeznek, melyre szintén pályázati forrást nyert a Murphy Stúdió és a Graffiti Club.

- Az Életjel KKSE-vel közösen már régóta szervezünk tehetségkutatókat. Idén is volt már egy nyáron, tavaly a Kurca Parti Koktél Party keretén belül rendeztük meg - emlékezett a szervező Mészáros Gábor, aki elmondta: A tehetségkutató versenyen elsődleges célja, hogy fellépési lehetőséget kapjanak a fiatalok, akiknek ritkán van alkalmuk arra, hogy bemutassák saját produkciójukat. Ebben próbálnak segíteni. Olyan zsűrit hívunk össze, melynek tagjai komoly szakmai tanácsokat tudnak adni a zenekaroknak. Vannak díjak is, de a legfontosabb a stúdióidő, mert egy kisebb együttesnek nehézséget okoz a jó minőségű hangfelvétel elkészítése. A díjak között vannak hangszervásárlási utalvány is. A Punkk felajánlása szerint pedig, ha valakit érdemesnek tartanak rá, akkor magasabb szintű tehetségkutatóra is továbbjuttathatják, például egy budapesti fellépésre is. Médialehetőséget is tudnak biztosítani, a programot támogatja például a Rockinform.

November 21-én a populárisabb műfajokat játszó előadók lépnek fel, november 22-én rock napot tartanak. Nevezni november 15-ig lehet, a jelentkezési lapokat a www.murphystudio.hu internetes oldalról lehet letölteni.

Cseh-Lakos